Colagenul este proteina care ne permite să arătăm tineri. Prin urmare, atunci când începem să îmbătrânim și producția sa este redusă semnificativ, apar primele riduri.

Această proteină este produsă chiar de organism și diferite alimente pot favoriza producerea ei, deși o putem găsi și în diverse mâncăruri. De aceea, astăzi vă vom spune care sunt cele mai potrivite.

Scapă de riduri cu alimente care produc colagen

Copănele de pui

Studii recente au arătat că această proteină poate fi găsită în alimente precum copănelele de pui. Mai exact în pielea, tendoanele, cartilajele și oasele animalelor. Deși va trebui să evităm să consumăm partea cu grăsime, așa că este sugerat să consumăm puiul fără piele.

Sursa: Social media

Roșii și ardei gras

Dintre legumele care se remarcă pentru obținerea de colagen, specialiștii afirmă că roșiile au un compus cunoscut sub numele de betacaroten, un antioxidant care este transformat în vitamina A în organism. Aceasta este responsabilă de prevenirea oxidării celulelor care provoacă îmbătrânirea, de îngrijirea pielii și a dermului, de stimularea producției acestei proteine.

Pește

Peștele este o sursă bună de proteine, ceea ce permite organismului să producă colagen în mod natural. Orice tip de pește poate fi consumat, deși experții recomandă să se pună accentul pe peștele albastru. Pe lângă faptul că ne ajută să combatem îmbătrânirea, va ajuta diferitele structuri ale corpului, în special cartilajele, oasele și articulațiile.

Carne roșie slabă

În cele din urmă, oamenii de știință sunt de acord că carnea roșie slabă este principala sursă de colagen, deoarece aceasta conține un nivel ridicat de proteine. Cu toate acestea, consumul excesiv poate duce la probleme de sănătate. În plus, alegerea cărnii trebuie să fie specifică: optați pentru carne slabă, cu conținut scăzut de grăsimi, evitând creșterea nivelului de colesterol. Este unul dintre cele mai importante alimente pentru a contracara ridurile.