Se pot machia și purta bijuterii femeile musulmane sau nu?

Legile islamice sunt printre cele mai controversate de pe întreaga planetă. Ce le este interzis femeilor în țările arabe, în alte locuri sunt lucruri normale. Din ce în ce mai multe organizații și femei din țările arabe cer drepturi egale cu cele ale bărbaților. Totuși, pot femeile musulmane să se machieze sau să poarte bijuterii?

După cum se știe, femeilor musulmane le este inerzis să facă foarte multe chestii. Peste tot pe unde se duc, inclusiv atunci când acestea dorm, ele trebuie să poarte hijab-ul. Spre exemplu, în Arabia Sauditp, femeilor le este strict interzis să șofeze. Există legi religioase care consideră șofatul „sursa unor vicii”, precum întâlnirile amoroase sau scoaterea voalului. Însă, în 2017, Regele Arabiei Saudite a semnat în anul 2017 un decret prin care femeile vor avea voie să dețină un permis de conducere.

Însă, pot totuși femeile musulmane să poartă bijuterii sau să se machieze, ca orice altă femeie?

Pot femeile musulmane să se machieze sau să poartă bijuterii?

@maryamoanach

#answer to @andreea1235666

♬ original sound – Oana Elena Rogojina

Toată lumea știe la ce sunt supuse femeile musulmane. De fel, le este permis să facă foarte puține lucruri în comparație cu bărbații. Tot mai multe organizații și femei se luptă pentru drepturi egale cu cele ale bărbaților. Atât în Afghanistan cât și în Yemen, femeile cer permisiunea soților ca să iasă din casă. Dacă li se pare ceva suspect, bărbații au tot dreptul de a le ține în casă pe acestea.

Totuși, pot purta femeile islamice bijuterii sau se pot machia? Răspunsul este da, se pot machia și pot purta bijuterii. În cazul bijuteriilor, bărbații nu pot purta bijuterii aurii, în schimb femeile da. Însă, nu vă gândiți că femeile se pot etala cu bijuteriile în public. Ele pot purta bijuterii, în casă, pentru a nu atrage atenția. Așadar, concluzia este că femeile pot purta bijuterii și se pot machia, însă numai acasă.

Distribuie

Am absolvit facultatea de jurnalism din cadrul universitatii Hyperion in anul 2021. Recent, am lucrat intr-o companie multinationala (Multidisciplinary Digital Publishing Institute) ca editor de productie in limba engleza. Sunt o persoana modesta, matura si curioasa. Fiind la inceput de cariera doresc sa ma perfectionez si sa-mi dezvolt abilitatile si cunostiintele.