Activitățile pe care le facem cu cei mici nu sunt benefice doar lor, ci și nouă că adulți. Simpla ieșire în parc la locul de joacă poate fi obositoare pentru noi, însă copiii o percept diferit. Putem începe să privim partea plină a paharului dincolo de oboseală și tumultulul cotidian și să ne bucurăm alături de copii.

Activitățile care te vor elibera de anxietate

Activitățile de rutină ne pot accentua stresul însă cele alături de copii ne pot salva realmente. Timpul petrecut alături de copii poate fi o adevărată oază de liniște a sufletului. De cele mai multe ori suntem tentați să credem că energia lor poate ne va copleși mai tare. Nimic mai fals, susțin specialiștii. Copiii ne pot hrăni cu o gură sănătoasă de viață și energie. Indiferent cât de stresați, obosiți sau afectați de problemele cotidiene, inocența și spontaneitatea celor mici ne poate încarcă serios bateriile. Una dintre principalele afecțiuni pentru care joacă cu propirul copil poate fi terapie este anxietatea. O nebuloasă care afectează surd un număr uriaș de femei și bărbați deopotrivă.

Activitățile cu cei mici pot fi variate, însă te poți bucara de câteva fieca că locuiești la bloc sau la casă. Prima va poate aduce bucurie și sănătate în același timp, de ambele părți. Chiar dacă sportul pare o treaba serioasă de adulți și cei mici pot fi cu adevarat bucuroși să ase alăture. Mai mult, în acest mod le vei stimula competitivitatea, iar tu  te vei elibera în mod cert măcar pentru moment de stres și anxietate. Activitățile în bucătărie pot fi de-a dreptul copleșitoare pentru un adult sau o mama extra ocupată. Dacă vei acordă o mică șansă gătitului alături de copii, îți vei schimba radical opinia. Cei mici se vor distra copios să se simtă de ajutor într-o responsabilitate atât de importantă pentru ei.