Dacă ai unul dintre aceste simptome este ideal să te adresezi medicului

Persoanele care se confruntă cu diabetul zahaRat trec prin diferite stări care le afectează calitatea vieții. Multe dintre acestea nu pot fi ținute sub control, fapt care vine cu o doză de frustrare deseori pentru cei în cauză. Totuși, aceste simptome îți pot indica din timp dacă suferi de patologia diabetului zaharat. Trebuie să le acorzi o deosebită atenție și să nu eziți să te adresezi medicului din timp.

Primele simptome ale diabetului zaharat

Diabetul este afecțiunea care influențează negativ metabolismul glucozei din sânge. Până la ora actuală au fost descoperite două forme ale acestei boli. Este vorba despre diabetul de tip 1 și diabetul de tip 2.

Dacă vorbim despre cazul diabetului de tip 1 ar trebui să știi că aici pancreasul joacă rolul important. Acesta  nu permite secreția de insulină.

La diabetul de tip 2, rezistența la insulina are lor în diferite țesuturi din corpul uman.

Ambele patologii devin în ultimii ani din ce în ce mai frecvente, afectând inclusiv tineri și chiar copii. Este esențial să fim atenți la toate semnalele transmise de corpul nostru. Totodată, prezența la medic este obligatorie dacă acestea se repetă de câteva ori. Primele simptome ale diabetului sunt:

Senzația de gură uscată

Senzația de gură uscată poartă denumirea în termeni medicali de Xerostomie. Aceasta afecțiune este întâlnită în cazul mai multor patologii. Pacienții care suferă de diabet o au deseori tocmai din cauza faptului că elimină multe lichide din corp. De altfel, urinarea frecventă este o altă caracteristică a diabetului.

Senzația constantă de foame

De cele mai multe ori acest simptom nu este asociat cu vreo afecțiune, mai ales de către cei care se confruntă deja cu el. Persoanele care trec des prin această stare trebuie să îl perceapă și ca pe un semnal de alarmă.

Mâncărimi la nivelul pielii

Mâncărimea la nivelul pielii poate fi unul dintre semnalele care indică prezența diabetului în organism. Dacă observi acest lucru timp de câteva zile, prezintă -te la medic. Acesta va deosebi dacă este vorba de o alergie sau altă afecțiune.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.