Cu ani în urmă, toată lumea a așteptat cu răbdare să primească corespondență cu timbre colorate. Odată cu apariția tehnologiei, acest tip de corespondență a devenit din ce în ce mai rară. 

CITEȘTE ȘI – Specialiștii au dat verdictul! De ce este bine să consumi salvie

Filatelia este o pasiune care se transmite din generație în generație. Pentru a-și întregi colecția, unii pasionați sunt gata să plătească sume colosale. Totuși, această practică nu este doar un hobby, ci poate deveni o adevărată investiție profitabilă.

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

Sursa: Colaj Substanțial

Investiția într-o colecție de timbre poate fi foarte profitabilă. Este foarte posibil să găsești câteva mici comori în colecția ta. Cu toate acestea, sunt necesare cunoștințe aprofundate pentru a face bani în acest domeniu. Ceea ce dă valoare unui timbru este în general vechimea, raritatea sau o specificitate care o face o piesă unică.

„One cent magenta”: Mona Lisa a timbrelor

Această ștampilă din fosta colonie a Guyanei Britanice a fost emisă în 1856 și este considerată cea mai rară din lume. De formă octogonală, reprezintă o barcă, este imprimată pe fond roșu, de unde și numele, și este semnată de mâna șefului de poștă din acea vreme. Deține recordul mondial pentru cel mai scump timbru vândut la licitație pentru suma de 9,4 milioane de dolari!

„Z-Grill”, ștampila care poartă efigia lui Benjamin Franklin

Sunt cunoscute doar două exemplare ale acestei ștampile care poartă imaginea lui Benjamin Franklin. Prima face parte din colecția  Bibliotecii Publice din New York, iar a doua aparține colecționarului american Bill Gross. Acesta din urmă l-ar fi schimbat cu blocul său de 4 timbre „Jenny inversată” care valorează 2,97 milioane de dolari.

„Inverted Jenny”, ștampila cu motiv inversat

Ceea ce face ca această ștampilă să fie rară este o eroare de imprimare. După cum sugerează și numele, „Jenny inversat” se referă la avionul „Curtis Jenny” care a fost tipărit cu capul în jos pe unele exemplare.

Într-adevăr, producția acestei ștampile s-a făcut în grabă în 1918. S-au găsit apoi niște ștampile inversate la niște oameni care au avut plăcerea de a le păstra. În 2021, un bloc extrem de rar de patru timbre s-a vândut cu aproape 5 milioane de dolari în beneficiul organizațiilor caritabile din New York.