Toți șoferii de autoturisme trebuie să știe această metodă!

Cum să economisești combustibil. De când prețul combustibilului a început să crească, majoritatea șoferilor sunt prudenți. Pentru a reduce la minimum costurile, mulți șoferi limitează utilizarea mașinilor lor. Iar cei mai mulți dintre ei caută cel mai mic truc pentru a economisi combustibil.

Cum solidaritatea este la ordinea zilei, rețelele de socializare abundă în sfaturi și trucuri pentru o conducere inteligentă și mai economică. Cel mai recent sfat, cunoscut sub numele de „lovitura de frână”, a devenit rapid viral. Să aflăm despre ce este vorba.

Cum să economisești combustibil

Potrivit experților, un condus eficient și inteligent vă poate economisi mulți bani pe combustibil. De exemplu, aceștia recomandă adesea evitarea accelerărilor și frânărilor bruște și încercarea de a menține o viteză constantă pe cât posibil.

Social media

Dar ce este această faimoasă metodă de „frânare” despre care toată lumea vorbește în acest moment? De fapt, se concentrează pe lăsarea vehiculului să se rostogolească prin propria inerție: în termeni concreți, ar trebui să ridicați piciorul de pe accelerație și să lăsați mașina să se rostogolească cu treapta de viteză pe care ați cuplat-o.

Piciorul trebuie să fie pe pedala de frână pentru a face corecțiile necesare pentru a adapta viteza. În acest fel, se obține o frânare progresivă cu o uzură mai mică atât a cutiei de viteze, cât și a ambreiajului. Prin urmare, pe lângă faptul că economisește combustibil, prelungește și durata de viață utilă a acestor două componente fundamentale ale automobilului.

Alte sfaturi de economisire a combustibilului care trebuie luate în considerare

Pe lângă utilizarea frânei de motor, există și alte sfaturi foarte utile pentru a economisi până la 15% din combustibil. Unul dintre cele mai relevante este, desigur, evitarea opririi și o viteză de navigare bună. Dacă respectați limita maximă de viteză, puteți folosi chiar și treapta a patra în oraș.

La vehiculele pe benzină, momentul optim pentru schimbarea vitezei este între 2000 și 2500 rpm. Viteza optimă pentru a economisi combustibil este de 90 km/h. De la această viteză, un vehicul care circulă cu 120 de kilometri pe oră poate consuma cu până la 30% mai mult combustibil.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.