Curățarea cuptorului nu este niciodată o sarcină plăcută. Dar, pentru a-i asigura o viață lungă și pentru a vă păstra sănătatea, trebuie să îl curățați în mod regulat. Din ce în ce mai mulți oameni optează pentru funcția de autocurățare a cuptoarelor pirolitice moderne.

Acest sistem este foarte practic: evită inhalarea de gaze toxice produse de anumiți detergenți și oferă o curățare impecabilă a tuturor componentelor aparatului. Cu excepția faptului că folosește foarte multă energie electrică. Dacă doriți să reduceți costurile, iată câteva sfaturi la fel de eficiente pentru curățarea cuptorului.

Cuptorul cu autocurățare: practic… dar nu și economic!

Sursa: Social media

În zilele noastre, cuptoarele cu autocurățare fură din popularitatea cuptoarelor tradiționale. Acestea folosesc un sistem tehnologic numit „piroliză”, care are multe avantaje.

Această funcție curăță întregul aparat: cele mai persistente reziduuri sunt îndepărtate și toate suprafețele sunt imaculate, de la grătare până la ușă. Acest lucru vă scutește de complicațiile legate de curățare și de utilizarea de produse scumpe. În plus, există, de asemenea, un sistem de siguranță care garantează închiderea ermetică și blocarea ușii.

Singurul dezavantaj este că piroliza trebuie să atingă un nivel ridicat de căldură în interiorul cuptorului pentru a-și îndeplini sarcina și, prin urmare, consumă mult mai multă energie electrică.

Întregul proces implică încălzirea cuptorului până la 500 de grade celsius: astfel se transformă în cenușă toate reziduurile de arsură adunate pe pereți și în colțuri inaccesibile. În plus, temperatura ridicată ucide bacteriile și elimină mirosurile neplăcute. După ce ați pulverizat toată murdăria, ștergeți pur și simplu cu o cârpă umedă și ați terminat.

Procesul de piroliză durează aproximativ 2-3 ore, atât timp cât contorul de electricitate funcționează pentru a alimenta o temperatură atât de ridicată. Se vor consuma 3 kWhf Când activați acest mod de curățare, exteriorul cuptorului va fi mai cald decât de obicei, chiar dacă ușa este echipată cu o izolație suplimentară. Prin urmare, este mai bine să nu lăsați prosoape pe ușă și să țineți copiii departe de cuptor în timpul ciclului de curățare.

În al doilea rând, cuptoarele pirolitice pot genera, de asemenea, fum dacă există multe reziduuri de ars, astfel încât este importantă o bună ventilație. În timpul unui ciclu de curățare, ușa cuptorului se blochează automat pentru a împiedica deschiderea involuntară a acesteia. Ușa va rămâne blocată până când temperatura scade la un nivel sigur.