Dacă facem excese alimentare, ele se vor simți la nivelul organelor interne, pe lângă kilogramele care pot apărea peste noapte și nu știm de unde. Cel mai afectat este ficatul care, în timp, poate duce la mai multe probleme. 

Excesele alimentare pot avea loc de sărbători când ne delectăm cu cele mai gustoase preparate, atât de la noi cât și de la rude sau prieteni, cât și într-o vacanță. Când vrem să cunoaștem cultura locului în care suntem, întotdeauna ne vom raporta la mâncare lor și unele preparate pot fi adevărate delicii care ne vor bucura sufletul și nu ne mai uităm la cantitatea ingerată.

În aceste cazuri, digestia se îngreunează, ficatul nu mai funcționează în parametri optimi, iar kilogramele vor începe să se vadă. Pentru a detoxifia unul dintre cele mai importante organe, Lidia Fecioru a dezvăluit un leac în cadrul emisiuni „Adevăruri ascunse.” Ficatul are un rol important în digestie și trebuie să avem grijă de el. Ceaiul pe care îl recomandă bioenergoterapeutul curăță sângele și reface celulele creierului. Este vorba despre un ceai din stafide, iar pentru efecte bune, se consumă câte trei luni.

„Acesta este un leac pentru dezintoxicarea ficatului şi pentru curăţarea sângelui. Stafidele sunt strugurii uscaţi. Acestea îşi menţin dulceaţa. Se pun două pahare de apă şi 150g stafide. Apa o punem la fiert şi o lăsăm să fiarbă. După ce a fiert apa, adaugăm şi stafidele. Fierbem 5-6 minute, la foc mic. Oprim, iar apoi lăsăm ceaiul până a doua zi la infuzat. Se bea dimineaţa. Este foarte bun pentru tot ce înseamnă curăţarea sângelui şi a ficatului. Reface celulele creierului. Curele naturiste se fac, de regulă, timp de trei luni.”, a spus Lidia Feciorul la emisiunea „Adevăruri ascunse.”

Sursa foto: Social media

Alte beneficii ale stafidelor

  • Se scade tensiunea arterială datorită potasiului pe care îl conțin
  • Reduc rigiditatea vaselor sanguine
  • Se reduce nivelul de toxicitate din sânge
  • Combat febra
  • Combate constipația
  • Ameliorează nivelul de insulină din sânge în cazul persoanelor cu diabet
  • Întăresc oasele prin nivelul de calciu pe care îl conțin.