De cele mai multe ori când deschidem frigiderul putem observa în interior, mai exact pe peretele din spate, umezeală și gheață.

Acela este condensul, care nu dăunează deloc aparatului frigorific. În schimb, acumularea de gheață din interior nu este normală. Iată câteva trucuri simple și rapide care te vor scăpa rapid de această problemă. 

Ce reprezintă umezeala și gheața din frigider

Specialiștii susțin că umezeala se va aduna întotdeauna pe pereții interiori ai frigiderului, în special pe cel din spate. Explicația ar fi faptul că aerul rece reține mai puțină umiditate decât cel cald. Cu cât este mai rece, cu atât se formează mai multă umezeală, ceea ce nu este un lucru neobișnuit pentru frigider. De obicei, apa se condensează pe peretele din interior spate al frigiderului, pentru că acolo este vaporizatorul ce extrage ‘căldura’ din interior.

Toate gospodinele ar trebui să știe că acest condens de pe peretele interior al frigiderului nu este o problemă majoră. În schimb, gheața depusă arată că ceva nu este în regulă. Ați observat de multe ori că broboanele de condens îngheață, ceea ce înseamnă că există șanse mari ca aparatul să se strice.

foto: pixabay

Experții atrag atenția și precizează că gheața se poate forma din mai multe motive, în interiorul frigiderului. De cele mai multe ori, ea apare datorită faptului că temperatura setată la frigider este prea scăzută sau că aparatul este supraîncărcat.

Ce să faci pentru a le îndepărta

Mai mult de atât, gheața se mai acumulează dacă ușa frigiderului se ține deschisă mai mult decât este cazul. Drept urmare, atunci când observăm că se formează gheața, este indicat să dezghețăm frigiderul și să-l curățăm.

Pentru ca gheața să nu se mai formeze pe viitor pe peretele frigiderului, iată ce trebuie să faceți:

  • ușile frigiderului să fie ținute închise cât mai mult posibil
  • aparatul să fie așezat orizontal
  • alimentele fierbinți trebuie lăsate să se răcească înainte de a le depozita în frigider
  • pune în frigider alimente bogate în apă, precum legume și fructe, în sertarul cu umiditate controlată pentru a reduce umiditatea din aparat
  • termostatul trebuie setat corect
  • temperatura interioară trebuie reglată în funcție de cea din exterior.