În momentul în care în România s-a instituit starea de alertă, pe teritoriul ţării s-a instituit obligativitatea de distanţare socială. Mulţi oameni s-au întrebat care este diferenţa dintre distanţarea fizică şi distanţarea socială. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a decis că distanţa socială nu e ceea ce avem nevoie acum, din contră. Este foarte important să rămânem conectaţi social, pentru a trece mai bine peste o asemenea perioadă.
OMS a transmis că oamenii consideră că oamenii înţeleg termenul de „distanţare socială” greşit. Un studiu important arată că în această perioadă oamenii trebuie să fie foarte apropiaţi. Prin faptul că oamenii sunt uniţi, vine şi motivarea, astfel lucrurile fiind mult mai uşoare,
Dacă oamenii vor fi distanţi sufleteşte, atunci vor avea temeri, nu îşi vor exprima sentimentele coerent şi ar putea trece prin depresii sau anxietate. Singura distanţă pe care o păstrăm trebuie să fie distanţa fizică, pentru a evita o posibilă îmbolnăvire.
Diferenţa dintre distanţarea fizică şi distanţarea socială
„Distanţarea socială poate fi şi între clase, diferenţele de trai, evoluţie, social şi distanţa fizică impusă de distanţa de protecţie. E acelaşi lucru, raportat la paza de coronavirus. Aici e o metaforă, trebuie să mergem undeva să discutăm pe larg”, susține OMS.
Ce spun oamenii despre distanţarea socială pe timpul pandemiei
„Noi suntem obişnuiţi să fim apropiaţi, dar ne-am mai şi întâlnit, dar nu ne-am îmbrăţişat, nu ne-am sărutat. A fost ziua mea, nu ne-am sărutat, ne-am făcut numai aşa”, „Am dus lipsa de apropiere, de copii, de persoane apropiate, de interacţiunea cu colegi, cu prieteni. Cred că distanţa socială e mai grea decât aia fizică” sau „E incomparabil. Cea fizică, mi se pare normal, natural, suntem sociabili, suntem oameni, n-ai cum altfel. Suntem obişnuiţi cu canalele online, aşa că într-adevăr, plimbările prin parc, interacţiunea cu prietenii, fizic la terase, restaurante, ne-au lipsit”, spun oamenii, potrivit Mediafax.