Reclamă

Abilitatea de a citi corect oamenii vă va îmbunătăți semnificativ viața socială, personală și profesională. Când înțelegeți cum se simte o altă persoană, vă puteți adapta mesajul și stilul de comunicare pentru a vă asigura că este primit în cel mai bun mod posibil.

Nu este atât de greu. Acest lucru poate suna clișeic, dar nu aveți nevoie de puteri speciale pentru a ști să citiți oamenii.

1. Fii obiectiv și deschis la minte

Înainte de a încerca să citești oameni, trebuie mai întâi să exersezi să ai o minte deschisă. Nu lăsați emoțiile și experiențele din trecut să vă influențeze impresiile și opiniile. Dacă judeci oamenii cu ușurință, te va face să îi citești greșit. Fii obiectiv în abordarea fiecărei interacțiuni și situații. Potrivit doctorului Judith Orloff în Psychology Today, „Logica singură nu vă va spune toată povestea despre nimeni. Trebuie să te predai altor forme vitale de informație, astfel încât să poți învăța să citești indiciile inutive non-verbale importante pe care le emit oamenii.”

2. Acordați atenție aspectului

Judith Orloff M.D spune că atunci când îi citești pe alții, încearcă să observi aspectul oamenilor. Cu ce ​​sunt înmbrăcați? Sunt îmbrăcați pentru succes, ceea ce indică că sunt ambițioși? Sau poartă blugi și tricou, ceea ce înseamnă confort? Au un pandantiv, cum ar fi o cruce sau un Buddha, care indică valorile lor spirituale? Indiferent ce poartă ei, poți simți ceva din el.

Trucuri de citire a oamenilor din partea psihologilor
Pixabay

3. Fii atent la postura oamenilor

Poziția unei persoane spune multe despre atitudinea sa. Dacă își țin capul sus, înseamnă că sunt încrezători. Dacă merg nehotărâți sau se liniștesc, poate fi un semn al stimei de sine scăzute. M.D. Judith Orloff spune că atunci când vine vorba de postură, căutați dacă se țin sus într-o manieră încrezătoare sau dacă merg nehotărâți sau se înghesuie, ceea ce indică o stimă de sine scăzută.

4. Încercați să interpretați expresiile faciale

Dacă nu ești un maestru al feței de poker, emoțiile tale vor fi gravate pe fața ta. Potrivit Dr. Judith Orloff, există mai multe moduri de a interpreta expresiile faciale. Sunt: Când vezi că se formează linii adânci de încruntare, poate sugera că persoana este îngrijorată sau se gândește prea mult.

  • Zâmbet de recompensă: buzele trase direct în sus, gropițele pe părțile laterale ale gurii și sprâncenele se ridică. Aceasta comunică feedback pozitiv.
  • Zâmbet afiliativ: implică strângerea buzelor împreună, în timp ce face mici gropițe în partea laterală a gurii. Semn de prietenie și de plăcere.
  • Zâmbet dominant: buza superioară este ridicată și obrajii sunt împinși în sus, nasul se încrețește, adâncimea dintre nas și gură se adâncește și pleoapele superioare ridicate.

Reclamă

Share.

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Educației din cadrul Universității din București. Și-a făcut debutul în presă la Substanțial.ro și este determinată să ajungă departe în acest domeniu. De mică este pasionată de scris și este curioasă de tot ce se întâmplă în lumea mondenă. Are o personalitate puternică și este mereu gata de o nouă aventură, iar visul ei este să se facă remarcată în presă. Alexandra este gata să vă pună la curent cu tot ce mișcă printre vedete!

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro