Reclamă

Mahmureala pare să fie modalitatea corpului de a ne aminti despre pericolele excesului de îngăduință. Din punct de vedere fiziologic, este un efort de grup: diareea, oboseala, durerile de cap, greața și tremuratul sunt simptomele clasice.

Uneori, tensiunea arterială sistolică (numărul superior) crește, inima bate mai repede decât în ​​mod normal și glandele sudoripare produc în exces – dovadă că răspunsul „luptă sau fugi” este accelerat. Unii oameni devin sensibili la lumină sau sunet. Alții suferă o senzație de rotire (vertij). Cauzele sunt la fel de variate ca și simptomele. 

Cum poți scăpa de mahmureală în numai 5 minute

Dr. Robert Swift, cercetător la Providence Veterans Affairs Medical Center din Rhode Island, a fost coautor al uneia dintre puținele lucrări de revizuire despre mahmureală în 1998. Este încă una dintre cele mai frecvent citate surse pe această temă. Rezumatul remediilor pentru mahmureala care urmează se bazează pe această recenzie, un interviu cu Dr. Swift și alte câteva surse.

1. Bea lichide

Alcoolul favorizează urinarea deoarece inhibă eliberarea vasopresinei, un hormon care scade volumul de urină produs de rinichi. Dacă mahmureala include diaree, transpirații sau vărsături, este posibil să fii și mai deshidratat. Deși greața poate face dificil să scapi de ceva, chiar și doar câteva înghițituri de apă vă pot ajuta mahmureala.

3. Introduceți niște carbohidrați în organism

Băutul poate scădea nivelul zahărului din sânge. Așa că, teoretic, o parte din oboseala și durerile de cap ale mahmurelii pot fi de la creier. El funcționează fără combustibilul său principal. Mai mult, oamenii uită să mănânce când beau, scăzând și mai mult zahărul din sânge. Pâinea prăjită și sucul este o modalitate de a readuce ușor nivelurile la normal.

Sfaturi numai bune pentru un Revelion pe cinste. Cum poți scăpa de mahmureală în numai 5 minute
Pixabay

4. Evitați băuturile alcoolice de culoare mai închisă

Experimentele au arătat că lichiorurile limpezi, cum ar fi vodca și ginul, tind să provoace mahmureală mai puțin frecventă decât cele întunecate, cum ar fi whisky-ul, vinul roșu și tequila. Principala formă de alcool din băuturile alcoolice este etanolul, dar băuturile mai închise la culoare conțin compuși înrudiți chimic (congeneri). Conform lucrării de revizuire a Dr. Swift, aceleași enzime procesează etanolul și metanolul, dar metaboliții metanolului sunt deosebit de toxici, așa că pot provoca o mahmureală mai gravă.

5. Luați un analgezic

Aspirina, ibuprofenul (Motrin, alte mărci) și alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) pot ajuta la durerea de cap și la senzația generală de durere. AINS, totuși, pot irita un stomac deja iritat de alcool. Nu luați acetaminofen (Tylenol). Dacă alcoolul persistă în organism, acesta poate accentua efectele toxice ale acetaminofenului asupra ficatului.

6. Bea cafea sau ceai

Este posibil dacă vei consuma cofeina să nu aibă puteri speciale împotriva mahmurelii. Dar ca stimulent, ar putea ajuta la amețeli.

7. Vitamine B și zinc

Un studiu publicat recent în Journal of Clinical Medicine a evaluat dietele timp de 24 de ore înainte și după apariția consumului excesiv de alcool. A fost un studiu mic, iar rezultatele s-au bazat pe participanții care au spus ce au mâncat. Cu toate acestea, au descoperit că oamenii al căror consum de alimente și băuturi conțineau cantități mai mari de zinc și vitamine B au avut mahmureala mai puțin severă.


Reclamă

Share.

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Educației din cadrul Universității din București. Și-a făcut debutul în presă la Substanțial.ro și este determinată să ajungă departe în acest domeniu. De mică este pasionată de scris și este curioasă de tot ce se întâmplă în lumea mondenă. Are o personalitate puternică și este mereu gata de o nouă aventură, iar visul ei este să se facă remarcată în presă. Alexandra este gata să vă pună la curent cu tot ce mișcă printre vedete!

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro