Cu siguranță puțini știu care este de fapt semnificația zilei de 8 Martie

Data de 8 Martie este un dintre cele mai speciale ale anului, dar și a primăverii care își face simțită prezența timid. În România, această zi este destinată Femeii și mai ales a importanței ei în societate, colectivitate și familie. Într-o astfel de zi se urează ” La mulți ani” tuturor femeilor, indiferent de vârstă, clasă socială, religie, etc. Totuși, nu este singura zi din an în care femeia este celebrată.

8 Martie – Ziua Femeii

Ziua de 8 Martie aduce în fiecare an zâmbete, bucurii, urări și cadouri alese cu atenție pentru cele mai gingașe prezențe de pe pământ. Într-un astfel de moment, domnii sunt cei care preiau inițiativa și se străduiesc să transforme ziua într-una cu adevărat specială pentru femeile din viețile lor. Se cuvin urările lor către mame, soții, colege, partenere de afaceri, fiice, etc.

Deși toată atenția este concentrată în această zi, iar cadourile pentru doamne sunt epuizate rapid de pe rafturile magazinelor, nu toată lumea știe faptul că 8 Martie nu este singura zi de peste an în care femeia este sărbătorită.

De fapt, este vorba despre Ziua Mamei, care are loc în fiecare an în prima duminică a lunii mai.

Prima duminică din luna mai, Ziua Mamei

Este în mod cert ideal ca aprecierile la adresa femeii sau a mamei să fie manifestată cu recunoștință, în fiecare zi. Totuși, în cele două date de peste an, acestea trebuie să fie cu adevărat speciale.  Este ideal să punem accent pe faptul că din 2010 a fost adoptată legea 319 care reglementează Ziua Mamei si Ziua Tatălui.

Originea acestei sărbători pornește se pare din Grecia antică. Pe atunci se organizau ample festivități pentru mama zeilor, denumită Rhea. De altfel, conform primii învățături creștine, ziua Maicii Domnului era sărbătorită în a patra duminică din Postul Sfintelor Paști.

Așadar, mama a fost dintotdeauna centrul cinstirii, fiind cea care duce mai departe sensul vieții pe pământ, prin naștere.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.