Tu ce faci de obicei pentru a combate umflarea corpului? Câtă sare și zahăr consumați?

Umflarea poate deveni o problemă serioasă. O față umflată nu este estetică, mâinile și picioarele par nesănătoase și sunt destul de incomode. Cu siguranță, este un caz în care trebuie să vă consultați cu medicul dumneavoastră și să faceți lucruri de bază. Un exemplu bun ar fi să consumați mai puțină sare, dar există câteva sfaturi suplimentare care vă pot ajuta.

Și noi știm cum este să te simți umflat. De aceea ne-am gândit să-ți împărtășim câteva sfaturi profesionale. Sperăm că vor fi practice pentru tine.

1. Nu consumați mai mult de o lingură de zahăr pe zi

7 Sfaturi pentru a reduce umflarea diferitelor părți ale corpului
Pixabay

Specialiștii spun că nu trebuie să consumați zahăr pentru a vă menține glicemia la un nivel normal. Excesul de glucoză face ca fața și ochii să pară umflați. De fapt, corpul nostru este conceput să aibă doar 1 linguriță de zahăr pe zi.

2. Nu sări peste exerciții înainte de menstruație

7 Sfaturi pentru a reduce umflarea diferitelor părți ale corpului
Pixabay

Simptomele, cum ar fi stomacul umflat și brațele și picioarele umflate, sunt frecvente pentru sindromul premenstrual. Experții nu recomandă să renunți la exerciții înainte de menstruație. Trebuie să o faci în mod regulat, cu excepția momentelor în care nu te simți bine sau ești rău.

3. Folosește o folie de compresie pentru mâini și picioare noaptea

7 Sfaturi pentru a reduce umflarea diferitelor părți ale corpului
Pixabay

Dacă vă simțiți confortabil, puteți aplica un bandaj sau puteți face o folie de compresie noaptea pentru mâini și picioare. Vă ajută să vă reduceți umflarea și să împiedicați agravarea acesteia, așa că începeți de jos și apoi urcați. Nu vă bandajați dacă aveți o infecție pe abdomen, picioare sau picioare.

4. Nu bea apă fierbinte

Apa caldă îmbunătățește circulația sângelui și accelerează digestia. Îți mărește vasele de sânge și mai mult oxigen ajunge în toate părțile corpului. Ca urmare, vei deveni mai puțin umflat. Dar nu bea apă foarte fierbinte. Experții spun că poate avea efectul opus și îți poate umfla articulațiile.

5. Bea apă cu lămâie pentru a reduce șansa de a umfla picioarele

Lămâile sunt agenți antiinflamatori puternici. Acestea pot ajuta organismul să repare orice țesut deteriorat și să reducă umflarea. Sunt deosebit de bune pentru bolile inflamatorii precum artrita și, în general, sunt o metodă extrem de eficientă pentru combaterea umflăturilor. Încercați să aveți apă cu lămâie în fiecare zi și continuați să o faceți sistematic.

6. Asigurați-vă că aveți temperatura potrivită pentru casă

Există riscul de umflare din cauza căldurii și umidității. Asigurați-vă că temperatura din casă este bună și că nu vă dăunează corpului. Umflarea apare atunci când aportul de sânge a pielii crește și vă puteți simți deshidratat și umflat în același timp.

7. Verificați dacă tălpile pantofilor sunt proiectate pentru a reduce umflarea

7 Sfaturi pentru a reduce umflarea diferitelor părți ale corpului
BrightSide

Dacă purtați pantofi plati care oferă puțin sprijin arcului, atunci este posibil să aveți inflamație a fasciei plantare. Aceasta duce la umflarea picioarelor. Sari peste pantofii plati si alege ceva care sa iti sustina arcul si calcaiul.

Distribuie

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Educației din cadrul Universității din București. Și-a făcut debutul în presă la Substanțial.ro și este determinată să ajungă departe în acest domeniu. De mică este pasionată de scris și este curioasă de tot ce se întâmplă în lumea mondenă. Are o personalitate puternică și este mereu gata de o nouă aventură, iar visul ei este să se facă remarcată în presă. Alexandra este gata să vă pună la curent cu tot ce mișcă printre vedete!