Există alimente pe care le puteți mânca fără a vă face griji că vă veți îngrășa pentru că au foarte puține calorii.

Aceste alimente sunt foarte bune de consumat și se încadrează în general, într-una din cele două categorii: fructe sau legume non-amidonice.

Potrivit nutriționistului Dr. Lisa Young există câteva motive pentru care nu veți câștiga în greutate din consumul acestor alimente:

  • În mare parte sunt formate din apă.
  • Sunt sărace în calorii.
  • Conțin fibre, care te ajută să te simți și să rămâi sătul.

Deși aceste fructe și legume nu au un conținut ridicat de proteine, au o mulțime de vitamine, antioxidanți și alți nutrienți care au numeroase beneficii pentru sănătate.

14 alimente bogate în fibre pe care le puteți mânca fără reținere

1. Țelina

Țelina conține 95% apă, dar chiar și așa are numeroase beneficii semnificative pentru sănătate. Țelina conține potasiu, folat, fibre și 30% din necesarul zilnic de vitamina K. Există doar șase calorii într-o singură porție. Totuși este cel mai bine să mănânci țelină când este proaspătă. Țelina își pierde mulți dintre antioxidanții săi în termen de cinci până la șapte zile de la achiziționare.

2. Salata Kale

Kale are un număr scăzut de calorii – o porție crudă are aproximativ 33 de calorii – dar conține aproape trei grame de proteine ​​și 2,5 grame de fibră pe porție.

Este unul dintre puținele alimente care conține un acid gras omega-trei, un nutrient care se găsește de obicei în pește. Ca și alte tipuri de salată, kale este de asemenea bogată în vitamine și folat.

3. Afinele

Afinele sunt faimoase pentru conținutul bogat în antioxidanți. Acestea conțin mai mulți antioxidanți decât orice alt fruct. O ceașcă de afine are 14% fibre din valoarea zilnică recomandată. Afinele au aproximativ 85 de calorii.

4. Castravetele

Castravetele este format în mare parte din apă și conține doar 16 calorii într-o singură porție. Semințele și coaja conțin cea mai mare parte a valorii nutritive a legumei, așa că este cel mai bine să nu curățați castraveții.

Coaja și semințele oferă atât fibre, cât și o formă de vitamina A, cunoscută sub numele de beta-caroten, despre care se știe că este bună pentru ochii tăi.

5. Roșiile

Roșiile sunt cunoscute pentru faptul că sunt bogate în licopen, un carotenoid, care ajută la lupta împotriva bolilor cronice și conferă fructelor culoarea roșie. Pe lângă licopen, roșiile sunt bogate în vitaminele A, C și B2, precum și folat, crom, potasiu și fibre. O roșie de dimensiuni medii are doar aproximativ 25 de calorii.

6. Grepfrutul

Studiile au arătat că adăugarea grepfrutului în dieta poate ajuta la pierderea în greutate. Acest lucru se datorează faptului că grapefruitul are un conținut ridicat de fibre, care reduce senzația de foame. De asemenea, stabilizează nivelul de zahăr din sânge. O jumătate de grepfrut are 50 de calorii.

Vitamina C găsită în grapefruit poate reduce riscul apariției mai multor probleme de sănătate, precum cancerul și problemele cardiace. Grapefruit poate face, de asemenea, minuni în scăderea colesterolului și îmbunătățirea digestiei, iar folatul găsit în fruct îl face o gustare ideală pentru femeile însărcinate.

7. Broccoli

Broccoli este extrem de hrănitor atunci când este consumat crud sau gătit în aburi. Conține sulforafan, un anticarcinogen care lucrează pentru a distruge substanțele chimice cauzatoare de cancer. Pe lângă vitaminele A, C, E și K, o porție de broccoli conține aproximativ 20% din necesarul zilnic de fibre. În plus, are doar aproximativ 31 de calorii într-o porție.

 

Distribuie