Ați auzit vreodată de vreuna dintre aceste modalități de a arde calorii? Ai vreun secret care te ajută să te menții în formă?

În timp ce exercițiile fizice și alimentația sănătoasă vă vor ajuta cu siguranță să vă mențineți în formă, există și alte moduri mai neobișnuite de a arde calorii. Cele mai multe dintre ele nu vor dura mult timp și, atunci când sunt făcute în mod regulat, vă vor ajuta să vă mențineți în formă fără a petrece ore întregi la sală.

Noi am fost curioși să aflăm că există câteva modalități ușoare și „leneșe” de a arde calorii, iar unele dintre ele sunt la fel de eficiente ca și antrenamentul.

1. Faceți dușuri fierbinți

Un duș fierbinte este o modalitate plăcută de a vă relaxa seara și de a elimina stresul. Dar după cum se dovedește, dacă stai până la o oră într-un duș sau faci o baie fierbinte ăndelungată, poate spăla și kilogramele în plus. Când faci duș în apă fierbinte, corpul tău trebuie să lucreze mai mult pentru a-și menține temperatura normală, ceea ce te ajută să arzi mai multe calorii. Studiile au arătat că un duș sau o baie fierbinte de o oră poate arde 130 de calorii și ar putea fi o strategie bună pentru pierderea în greutate.

6 modalități de a arde calorii suplimentare fără a merge la sală
Pixabay

2. Bea apă rece

A rămâne hidratat este absolut esențial pentru sănătatea și bunăstarea ta generală. Dar felul în care bei apa poate crește de fapt arderea caloriilor. Dacă preferați apa la temperatura camerei sau caldă, adăugarea unor cuburi de gheață la aceasta vă poate ajuta de fapt să pierdeți câteva kilograme. Când bei apă rece, corpul tău trebuie să o încălzească la temperatura corpului, ceea ce îți stimulează temporar metabolismul.

3. Miroase pastaia de vanilie

Dacă ați simțit vreodată că mirosul însuși al fursecurilor cu ciocolată proaspăt coapte vă poate face să vă îngrășați, veți fi uşurat să aflaţi că nu. Anumite mirosuri pot contribui de fapt la pierderea în greutate. Cercetătorii au descoperit că persoanele supraponderale care purtau plasturi cu parfum de vanilie nu au mai avut poftă mare de dulciuri. Dacă nu îți place ideea de a purta un plasture, optează pentru un parfum de vanilie care te va face sa mirosi delicios. Iar ca bonus suplimentar, îți poate suprima pofta de mâncare.

6 modalități de a arde calorii suplimentare fără a merge la sală
Pixabay

4. Fă treabă prin casă

Spălarea podelei sau a vaselor pot fi enervante. Dar activitățile minore în gospodărie se pot adăuga și vă pot ajuta să pierdeți în greutate și să vă păstrați casa curată. Dacă petreci o oră spălând și uscând o chiuvetă plină de vase vă poate ajuta să ardeți 100 de calorii, iar frecarea băii timp de 35 de minute arde la fel de multe calorii ca o plimbare de 35 de minute pe banda de alergare.

5. Consumul de ceai verde

Ceaiul verde este plin de antioxidanți. Pe lângă faptul că îți face pielea să arate mai tânără, poate și arde eficient caloriile. Deoarece conține cofeină și catechine, vă poate stimula metabolismul și vă poate ajuta corpul să descompună grăsimile mai ușor. Dar doar o ceașcă de ceai verde pe zi nu va face acest lucru. Studiile au arătat că aveți nevoie de 3 până la 5 pahare pe zi pentru a vedea rezultatele.

6 modalități de a arde calorii suplimentare fără a merge la sală
Pixabay

6. Reducerea călduri

Pe măsură ce afară devine mai frig, dorim în mod natural să pornim încălzitorul. Însă păstrarea răcoroasă a camerei vă poate ajuta de fapt să pierdeți în greutate. La fel precum consumul de apă rece, a fi într-o cameră rece poate avea beneficii de ardere a caloriilor. Studiile au arătat că expunerea la temperaturi scăzute poate declanșa arderea caloriilor și poate contribui la pierderea în greutate.

Distribuie

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Educației din cadrul Universității din București. Și-a făcut debutul în presă la Substanțial.ro și este determinată să ajungă departe în acest domeniu. De mică este pasionată de scris și este curioasă de tot ce se întâmplă în lumea mondenă. Are o personalitate puternică și este mereu gata de o nouă aventură, iar visul ei este să se facă remarcată în presă. Alexandra este gata să vă pună la curent cu tot ce mișcă printre vedete!