Dacă ai alături persoane care prezintă astfel de particularități ar trebui să acorzi atenție modului în care interacționezi cu ele

Fie că ne dorim sau nu suntem înconjurați zilnic de persoane care tinde spre perfecționism. De altfel și noi înșine ne putem regăsim deseori într-un astfel de context. Perfecționismul este văzut de unii unele persoane în societatea actuală o calitate în timp ce altele îl găsesc un adevărat defect. Cert este că această stare vine la pachet atât cu avantaje cat și cu dezavantaje. Dacă vrei să descoperi din timp că o persoană are această trăsătură, trebuie să acorzi atenție acestui aspecte.

Refuză ajutorul chiar și atunci când se simt vulnerabili

Persoanele perfecționiste sunt de cele mai multe ori ambițioase și nu acceptă niciodată învingerea. Deși simt că nu pot gestiona o situați singure, nu vor accepta niciodată ajutor din exterior.

Sunt distante într-un astfel de context chiar și atunci când cineva din familie se oferă să le fie sprijin.

Sunt critice cu ele însele

Persoanele perfecționiste sunt dure și critice la adresa propriilor acțiuni. Nu își iartă micile greșeli și se judecă aspru pentru orice scăpare. Acest gen de percepție poate fi dăunătoare din punct de vedere emoțional.

Nu pot lua decizii rapide

Chiar dacă rezolvă lucrurile fără cusur, totuși, le este extrem de greu să se mobilizeze în a lua rapid decizii. Astfel, vor avea mereu nevoie de timp de gândire. Persoanele perfecționiste se gândesc cu groază la eșec, iar din acest motiv nu își pot permite să acționeze după impuls. Vor analiza întâi toate datele problemei.

Se vor focusa pe lucrurile greșite pierzând esența problemei

Dacă ai în jurul tău un perfecționist cu siguranță vei recunoaște această viziune. Întotdeauna vor fi tentați să pună accent pe ceea ce este greșit într-o ecuație. Din nemulțumire, frustrare, dorință de a ieși totul perfect, pierd esențialul problemei.

De altfel, perfecționiști vor întârzia întotdeauna încercând să analizeze cea mai bună cale pe care o pot alege.

 

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.