Află cinci întrebuințări ale bicarbonatului la care nici măcar nu te-ai fi gândit.

Bicarbonatul poate avea mult mai multe întrebuințări decât te-ai fi așteptat. Acesta poate fi perfect pentru a înlocui deodorantul, de asemenea poate fi un remediu pentru vergeturi sau un tratament perfect pentru păr.

1.Deodorant natural

Dacă nu puteți folosi un deodorant cumpărat din magazin, amestecați apă cu bicarbonat de sodiu într-un recipient și aplicați pe zona subrat. Puteți scăpa de mirosul picioarelor în același mod.

2.Remediu pentru mâncărime

Aplicați pe piele o pastă făcută din bicarbonat de sodiu și apă pentru a ameliora erupțiile cutanate provocate de mușcături de insecte.

Sursa: Social media

3.Scrub natural

Rețeta # 1. Pentru o piele mai strălucitoare. 1 lingură de bicarbonat de sodiu, 1 lingură de suc de lămâie, 4-5 picături de ulei de arbore de ceai. Se amestecă, se aplică pe față și se masează bine folosind o perie specială de masaj.

Rețeta #2. Pentru a elimina punctele negre. 1 linguriță bicarbonat de sodiu, 0,5 linguriță miere. Puteți adăuga chiar și puțin ulei vegetal. Se amestecă, se aplică pe zonele predispuse la puncte negre timp de 5 minute, apoi se masează și se clătește.

Rețeta #3 . Pentru a minimiza liniile și ridurile. Amestecă 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu cu 1 linguriță de ulei de cocoș. Masează-ți bine fața timp de 5-7 minute, apoi clătește-te cu apă caldă. Repetați de 1-2 ori pe săptămână.

4.Îngrijirea părului

Pentru o creștere rapidă a părului, amestecați 9 linguri de apă cu 3 linguri de bicarbonat de sodiu. Aplicați amestecul de la rădăcină până la vârf cu  și masați-vă scalpul. Pregătește și aplică un amestec de apă și oțet de mere, apoi masează-ți din nou scalpul și clătește bine. Părul tău va deveni strălucitor și sănătos.

5.Remediu pentru vergeturi

Masajul regulat cu acest amestec va face ca tesuturile corpului sa se regenereze mai repede. Se amestecă 3 linguri de bicarbonat de sodiu cu sucul de la o jumătate de lămâie. Masați zonele afectate.
Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.