Coca-Cola poate fi folosită într-o mulțime de lucruri la care cu siguranță nici nu te-ai fi putut gândi, nu doar pe post de băutură răcoritoare într-o zi toridă de vară.

Descoperă 10 moduri alternative de a folosi Coca-Cola, dintre care majoritatea nu auzisem până acum.

Sursa: Social media

1.Îndepărtarea gumei de mestecat

Nu este nevoie să intri în panică dacă ți s-a lipit brusc gumă de păr. Se toarnă puțin suc pe gumă și se lasă câteva minute. Apoi îndepărtați încet și cu grijă guma. Procesul este lung, dar cu siguranță este mai bine decât să îți tunzi părul.

2.Decolorează părul

Dacă vopsirea a făcut culoarea părului prea închisă sau pur și simplu nu este pe placul tău, îl puteți decolora puțin spălându-l cu Coca-Cola. Un astfel de efect poate fi explicat prin prezența acidului citric și a uleiurilor esențiale din rețeta sa.

3. Înlătură dăunătorii

Fermierii indieni își pulverizează recoltele cu Coca-Cola pentru a le proteja de insecte. Acestea nu sunt substanțe chimice, ci un sirop de zahăr. Atrage furnicile roșii, cei mai mari dușmani ai dăunătorilor. Iar dacă ai melci în grădină, poți să scapi de ei folosind Coca-Cola. Doar turnați o parte din băutură în farfurii și puneți-le în locuri diferite.

4. Ameliorarea durerii

Dacă aveți urme de mușcături  lăsate de insecte, puneți un tampon de bumbac înmuiat în Coca-Cola pe zona afectată. Mâncărimea și arsurile se vor reduce semnificativ. Acest lucru se datorează probabil cofeinei, care are efect anestezic. Acesta este motivul pentru care Coca-Cola poate fi folosită și pe înțepăturile de meduză.

5.Bun de folosit în curățenie

Datorită acidului ortofosforic, Coca-Cola dizolvă foarte bine calcarul și alte impurități. Utilizați un burete sau un pulverizator pentru a aplica lichidul. Lasă-l câteva ore sau, mai bine, peste noapte, apoi spală-l. Acest acid se referă la aditivi alimentari permiși și nu este dăunător dacă îl consumați în cantități rezonabile.