Antiperspiranțele sunt un suport excelent împotriva transpirației. Totuși, ele pot fi și o cauză de „necazuri”, deoarece lasă urme pe hainele noastre. Dar nu vă grăbiți să vă aruncați hainele sau să le duceți la curățătorie chimică scumpă.

În acest articol vă prezentăm 5 trucuri  care vă vor ajuta să eliminați petele de antiperspirant de pe haine. Înainte de a aplica oricare dintre aceste metode pe haine, testați-le mai întâi pe o bucată mică din materialul respectiv.

1.Sare

Această metodă ajută la îndepărtarea petelor vechi care sunt fixate în țesătură. Este sigur atât pentru hainele albe, cât și pentru cele colorate. Luați puțină sare, umeziți partea de material care este pătată și împrăștiați sarea pe ea. Lăsați-l acolo timp de 8-12 ore sau peste noapte. Apoi udă-l încă o dată și mai adaugă puțină sare. Frecați ușor materialul. După, puneți hainele în interiorul mașinii de spălat și alegeți ciclul de spălare necesar.

2.Oțet

Udați pata cu oțet și lăsați-o peste noapte. Dimineața, spălați hainele ca de obicei. Această metodă poate salva hainele colorate, precum și lână și alte țesături naturale.Cu toate acestea, este mai bine să evitați aplicarea de oțet pe hainele albe, deoarece poate deveni gălbui.

Sursa: Social media

3.Suc de lămâie

Cu ajutorul sucului de lămâie, poți îndepărta petele proaspete de antiperspirant. Stoarceți câteva picături de suc chiar pe pată. Lăsați-l timp de 5-10 minute, apoi spălați-l manual în apă ușor caldă.

4.Vodcă

Vodca este foarte bună în îndepărtarea petelor albicioase de pe haine. Pentru a îndepărta pata, puneți niște vodcă pe ea și așteptați câteva minute. Efectul se va vedea aproape imediat. Uneori merită să păstrați vodca pe țesătură pentru o perioadă mai lungă de timp, dar nu mai mult de o oră. Terminați prin spălarea articolului.

5.Amoniac lichid

Amoniacul lichid este excelent pentru spălarea hainelor foarte murdare. Pentru a îndepărta petele de antiperspirant albicioase, amestecați amoniac lichid și apă într-un raport de 50/50. Udați pata cu ea și clătiți bine după câteva minute.