Infidelitatea sau teama de a nu fi înșelat/ă poate reprezenta principala piedică  în calea unei relații trainice și armonioase. Din fericire, fricile tale pot fi alungate cu puțin tact și atenție la detalii în ceea ce îl privește pe partenerul tău. Pe această temă au existat chiar studii psihologice care au scos la iveală faptul că  gradul de fidelitate al unei persoane poate fi determinat de comportamentul pe care aceasta îl are în viața de familie.

Îți găsești partenerul mereu implicat în problemele voastre, căutând soluții

De departe, o persoană care fuge de situațiile complicate și chiar pe plasează nonșalant pe umerii celuilalt, nu va fi niciodată fidelă 100%. Fără prea multe remușcări, în orice clipă, acest gen de partener poate închide oricând ușa în spatele lui, chiar dacă dincolo de ea va lăsa ani întregi de iubire.

Marchează atent în mintea și sufletul tău clipele în care cel de lângă tine îți este alături atunci când te confrunți cu o problemă. Dacă este gata oricând să te protejeze, cu siguranță nimic nu-i va sta în cale să îți rămână fidel.

Îți comunică mereu situația financiară cât se poate de transparent

Nu de puține ori, banii sunt cei care despart numeroase cupluri, fie că vorbim de căsnicii sau simple relații amoroase. Dacă partenerul tău este sincer cu tine în ceea ce privește situația lui financiară și chiar îți arată periodic cum stau lucrurile la acest capitol, cu siguranță nu are de gând să te înșele.Dacă banii voștri sunt la comun, veridicitatea  celor spuse de persoana iubită ar trebui să fie foarte ușor de testat.

A avut grijă să îi cunoști toți prietenii

Pentru a nu trezi suspiciuni celuilalt este important ca într-o relație de iubire să vă cunoașteți reciproc prietenii. Astfel, geloziile legate de timpul petrecut alături de restul persoanelor dragi nu își vor găsi locul între voi. Dacă persoana iubită nu este deschisă în a-ți prezenta cercul de cunoștințe, poți începe prin a discuta deschis despre acest lucru. În cazul în care lucrurile sunt cât se poate de sincere, nu va găsi un impediment în a-ți îndeplini dorința și mai ales de a-ți risipi teama că ai putea fi victima infidelității.