Cutreierând rafturile magazinelor, luăm de obicei ceea ce ne atrage atenția. Dar este într-adevăr lucrul corect de făcut? Aspectul frumos nu garantează un gust bun sau beneficii pentru sănătate.

Acest articol vă oferă câteva recomandări care vă vor ajuta să alegeți doar alimente sănătoase și naturale. Vei descoperi de ce anume trebuie să ții cont când alegi o brânză, când vrei să cumperi o carne, sau pur și simplu când îți dorești să-ți răsfeți papilele gustative cu o înghețată.

1.Brânza tare

Când cumpărați brânză tare, acordați atenție culorii, găurilor și texturii sale. Trebuie să fie uniformă și fără crustă albă. Orificiile trebuie distribuite uniform pe toată bucata. Dacă brânză nu își reface formă după ce o stoarceți puțin, mai bine să nu o luați.

2.Carne

Carnea proaspătă este roz, nu roșu aprins sau chiar maro. Observați dungile de grăsime: ar trebui să fie strălucitoare și foarte fine. De asemenea, carnea bună va reveni la forma inițială și nu se va lipi de mâini.

Sursa: Social media

3.Înghețată

Citiți întotdeauna conținutul înghețatei. Cele cu aromă de fructe de pădure sunt rareori naturale, așa că este mai bine să le alegeți pe cele care conțin doar nuci sau fructe confiate. Popsicles, pe de altă parte, nu sunt niciodată făcute din ceva natural.

4. Pește

Un pește proaspăt are ochi strălucitori. Ochii încețoșați și bombați indică un pește bătrân. Branhiile ar trebui să fie roșu aprins sau, rar, roz deschis (în cazurile în care sângele a fost drenat prin branhii). Când iei peștele în mâini, coada acestuia ar trebui să atârne liber.

5. Ardei gras

Două sau trei secțiuni într-un ardei gras indică faptul că este puțin amar și are mai puține semințe. Dacă sunt patru secțiuni, va fi dulce cu multe semințe. De asemenea, acordați atenție părții inferioare a ardeiului unde se umflă.