Dacă vrei să dai randament conform propriilor așteptări ține cont de aceste aspecte

Într-un prezent în care timpul a devenit marele dușman al tuturor, productivitatea fiecăruia nu este întotdeauna la înălțime. Dorința de a rezolva toate sarcinile deodată, alergarea constantă după câștigurile financiare îi determină pe oameni să nu ajungă mereu la randamentul dorit.

Soluțiile în acest sens sunt toate legate de propriile alegeri și acțiuni. Astfel, dacă vrei să ai o zi productivă, începe-o prin a ține cont de aceste lucruri:

Fă-ți un ritual de dimineață

Dacă începi dimineața într-un spirit pozitiv, făcând exact lucrurile care te echilibrează emoțional, cu siguranță ziua ta va fi productivă. Cafeaua de dimineață, rugăciunea, timp cu persoana iubită înainte de activitățile zilnice sau orice alt moment care te împlinește. Nu ezita să te bucuri de ele, iar cu siguranță ziua ta va fi mult mai bună.

Odihna

Studiile arată că persoanele care merg devreme la culcare, vor avea un nivel de productivitate mai ridicat a doua zi. De altfel, nu uita că după vârsta de 30 de ani, o noapte de nesomn poate fi recuperată abia după alte 7 de odihnă.

Alege să pui odihna pe primul loc dacă vrei să ai spor a doua zi.

Fă-ți o listă de sarcini/ un jurnal

Așează pe hârtie tot ceea ce ai de îndeplinit în următoarea perioadă. Asigură-te că după fiecare sarcină îndeplinită vei bifa acest detaliu în lista ta. Va fi motivant  vezi cum dispare câte o îndatorire dintre cele pe care le ai de urmat.

Lucrul de acasă, măcar o dată pe săptămână

Dacă ai această posibilitate nu ezita să lucrezi de acasă măcar o zi pe săptămănă. O analiză realizată în timpul pandemiei de cercetători britanici a scos la iveală faptul că angajații pot fi mult mai productivi dacă lucrează din mediul de acasă. Dacă ești genul de persoană care iubește interacțiunea cu cei din jur, un astfel de job nu e pentru tine.

Distribuie

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.