O chiuvetă înfundată este una dintre cele mai comune și enervante  probleme pe care le poți avea în gospodăria ta. Din fericire, există modalități mult mai ieftine și mai ușoare de a rezolva problema decât apelarea la ajutorul unui instalator.

Vă prezentăm câteva moduri simple și sigure de a desfunda o chiuvetă de bucătărie acasă. Citiți și păstrați-le pentru situații de urgență.

Sursa: Social media

Bicarbonat de sodiu, sare și oțet

În primul rând, magia începe cu turnarea apei fierbinți în canalul de scurgere.Mai apoi, luați 1/2 cană de bicarbonat de sodiu și 1/4 cană de sare. Se amestecă și se toarnă în orificiul de scurgere.Se încălzește o cană de oțet până când este gata să fiarbă și se toarnă peste. Acoperiți rapid scurgerea, pentru a nu lăsa spuma rezultată să iasă. Așteptați 15 până la 30 de minute, apoi terminați cu o altă porție de apă fierbinte.

Sare și apă clocotită

Sarea va curăța țeavă din interior, îndepărtând bacteriile și mirosurile neplăcute în același timp.Probabil că va trebui să repetați procesul de mai multe ori, mai ales dacă chiuveta este mai înfundată decât vă așteptați.

Luați o jumătate de cană de sare și turnați-o în orificiul de scurgere.Luați un ibric cu apă clocotită și turnați-l peste sare. Porniți apa fierbinte de la robinet și clătiți orificiul de scurgere cu mai multă apă. Repetați dacă simțiți că este necesar.

Oțet și bicarbonat de sodiu

Oțetul și bicarbonatul de sodiu sunt clasicele ingrediente atunci când vine vorba de scurgere înfundată. Aceasta este o soluție rapidă și simplă pe care s-ar putea să nu trebuie să cheltuiți nici măcar un ban, deoarece cel mai probabil aveți deja aceste ingrediente în bucătărie.

Apă clocotită și bicarbonat

Se toarnă puțină apă clocotită pe canalul de scurgere. Cu cât mai mult, cu atât mai bine. Apoi adăugați 0,5 — 1 cană de bicarbonat de sodiu și lăsați-l câteva minute. Acum amestecați apa clocotită și oțetul în proporție de 1:1 și turnați-l deasupra bicarbonatului de sodiu. Acoperiți scurgerea pentru ca amestecul să-și facă treaba în interior.