În relația ta trebuie să ții cont de câteva aspecte esențiale pentru a-ți da seama de sentimentele celuilalt.

Îți spune că altcineva este atractiv

Să aprecieze o persoană de sex opus este în regulă, poate fi vorba despre o vedetă, un necunoscut, însă să oferi complimente unui prieten/prietene poate fi deranjant. În cazul în care partenerul tău are sentimente autentice pentru tine, nu va face acest lucru niciodată, pentru că exist[ posibilitatea ca acest lucru  să te facă să te simți nesigur pe tine sau chiar să te pună într-o lumina proastă.

Există certuri mărunte în fiecare zi

Dacă partenerul tău are nemulțumiri în fiecare zi, atunci există posibilitatea ca ceva să nu fie în regulă.  În general, în momentul în care iubim pe cineva iertăm în măsura bunul simț și încercăm să renunțăm la acele aspect mici care ar putea crea un întreg haos. Dacă există „lupte” serioase născute din lucruri copilărești și dacă se întâmplă în mod regulat, acest lucru va afecta relația pe termen lung. Argumentele și discuțiile în contradictoriu pot fi sănătoase într-o relație în cazul în care la final se trage o concluzie comună din care au de învățat ambii parteneri.

5 lucruri mici pe care partenerul tău NU le va face dacă te iubește

Te critică de față cu toată lumea

O persoană care te iubește cu adevărat și care te respectă nici măcar nu se va gândi să încerce să te dezamăgească în public. O discuție mai aprinsă este de preferat să se rezolve în particular, însă, în cazul în care se întâmplă invers, atunci ar trebui să-ți pui un semn de întrebare.

Criticați alegerile dvs. de stil de viață

A încuraja pe cineva să facă alegeri sănătoase și potrivite pentru o viață echilibrată din toate punctele de vedere este de apreciat, însă poate exista o linie foarte subțire între „a recomanda” ceva și a critica din cauza unor decizii pe care celălalt le consider nesănătoase sau nepotrivite.

Spune lucruri care te dezamăgesc

Niciodată partenerul tău nu ar trebui să facă acest lucru cu bună voință. Dacă partenerul tău te dezamăgește cu ceea ce spune sau face sau te critică, motivând că este „din dragoste”, atunci ar trebui să-ți pui un mare semn de întrebare și să te gândești mult ma bine înainte.

Share.

Mihaela are 22 de ani. A absolvit studiile la Facultatea de Litere, „Universitatea București” și activează în domeniu de 3 ani, lucrând la mai multe publicații.