Inventat pentru prima dată din întâmplare în anii 1940 , cuptorul cu microunde este acum unul dintre cele mai importante aparate de bucătărie din fiecare gospodărie. În timp ce acest instrument înseamnă comoditate pentru gătit și reîncălzire, există tipuri specifice de alimente pe care ar trebui să le evitați cu orice preț să le gătiți în cuptorul cu microunde.

Prin respectarea acestor sfaturi veți evita anumite pericole.

1.Ouă fierte

Când încălziți un ou fiert în cuptorul cu microunde, aburul se acumulează din moleculele de apă provocând o  creștere a presiunii . Deoarece ouăle au o membrană și coajă subțire, ele nu reușesc să țină toată presiunea, ceea ce poate duce la o explozie în cuptorul cu microunde.

2.Morcovi

Deși morcovii pot fi  gătiți și încălziți în cuptorul cu microunde, morcovii cruzi, în special cei cu coaja, pot fi potențial periculoși. Dacă morcovii nu sunt spălați corespunzător și au reziduuri de murdărie, mineralele din sol pot provoca scântei în cuptorul cu microunde.

Sursa: Social media

3.Carne procesată

Pentru început, carnea procesată nu este cea mai hrănitoare dintre alimente. Conține cantități mari de sare, aditivi, substanțe chimice și conservanți. Dar atunci când adăugați radiații la cuptorul cu microunde mâncărurilor preferate și conservelor, nivelul de colesterol poate crește. acest lucru poate duce la probleme cardiace. Cel mai sigur mod de a încălzi acest tip de alimente este pe grătar sau pe plită.

4.Ardei iute

Ardeii iuți conțin niveluri ridicate de capsaicină, care poate fi destul de inflamabilă. Când capsaicina este expusă undelor electromagnetice într-un cuptor cu microunde poate fi predispusă să ia foc. Focul și fumul din cuptorul cu microunde pot provoca iritații ale pielii și senzații de arsură.

5.Pui

Puiul este vinovat popular pentru răspândirea salmonelei. Acest lucru se aplică mai ales când nu este gătit corespunzător! Când gătiți o bucată de pui crud în cuptorul cu microunde, șansele de a  o găti uniform  sunt foarte mici. Prin urmare, o face un pericol potențial pentru contaminarea bacteriană. Același lucru se poate spune și pentru alte bucăți de carne crudă. Cel mai bine este să gătiți carnea la foc direct, într-o tigaie, pe grătar sau la cuptor.