Alimentele care pot provoca migrenă. Migrena este o boală care afectează 20 de milioane de persoane, care are repercusiuni în mediul lor social și de muncă.

Fiecare caz de migrenă depinde de situații, condiții sau factori declanșatori, inclusiv de alimente. Prin urmare, vrem să-ți spunem care sunt cele cinci dintre ele de care probabil nu-ți dai seama.

Ține cont de faptul că există factori ereditari, dar alții au legătură cu alimentele, de care poate nu îți dai seama. Atunci când consumi unul dintre acestea, îți provoacă migrene, așa că îți vom spune cinci alimente pe care să le eviți dacă suferi de aceste dureri de cap intense.

Alimentele care pot provoca migrenă fără să-ți dai seama

Sursa: Social media

Există situații sau condiții care declanșează aceste migrene. Există și alimente sau băuturi pe care probabil nu le știați sau pe care le-ați consumat fără să vă dați seama că vă provoacă migrene. De aceea, îți vom spune care sunt acestea pentru ca tu să poți evita să le consumi. Deși cele mai multe dintre ele sunt alimente care se consumă aproape zilnic, sunt cele care accelerează apariția durerilor:

Ciocolată
Brânză
Fructe de mare
Roșii
Spanac

Alimentele care declanșează migrena o pot face doar dacă sunt combinate cu alți factori declanșatori. Nu există un declanșator universal al migrenei. Există factori declanșatori comuni care pot provoca migrene fără să vă dați seama.

Migrena este un tip de durere de cap care poate fi destul de dureroasă și dificil de trăit pentru pacienți, mai ales dacă reapare des. În cazul unei migrene, cu siguranță vei dori să o calmezi rapid înainte ca durerea să se agraveze. Este greu să ameliorezi o migrenă în 30 de secunde, dar îi poți limita durata acționând rapid. De îndată ce simțiți primele simptome:

  • întinde-te într-o cameră liniștită;
  • diminuați lumina dacă provoacă disconfort;
  • alegeți un loc confortabil și fără zgomot;
  • bea un pahar mare cu apă (deshidratarea poate provoca dureri de cap);
  • luați o tabletă de paracetamol pentru a reduce durerea;
  • pune o cârpă umedă sau compresă pe frunte și tâmple;
  • ia o ceașcă de cafea pentru efectul ei