Dăunătorii vă pot transforma invada casa, iar acest lucru este unul dintre cele mai neplăcute. Probabil ai apela la servicii speciale pentru a scăpa de gândaci și furnici, dar toate acele substanțe chimice nu sunt sănătoase pentru ființele umane. Din fericire, există câteva modalități sigure și eficiente de a rezolva această problemă.

În acest articol vă împărtășim câteva sfaturi care vă pot ajuta să câștigați lupta împotriva dăunătorilor fără a vă provoca niciun rău.

Sursa: Colaj Substanțial

Plante

Plantele nu doar ne fac casa confortabilă, ci ne oferă oxigen și chiar ne protejează de insecte . Iată câteva plante care pot face acest lucru eficient: lavandă, busuioc, cimbru, mentă, lemongrass.

Castraveți

Sună ciudat, dar specialiștii spun că este o metodă destul de eficientă. Faceți felii de castraveți și puneți-le în locuri în care ați observat gândacii. Mirosul îi va ține departe. De asemenea, există compuși pe care gândacii nu îi plac. Schimbați feliile de castraveți cu altele proaspete o dată pe săptămână.

Frigiderul este unul dintre locurile pe care gândacii iubesc să le viziteze. Doar taie un castravete și lasă-l acolo. Castraveții pot respinge până la 90% dintre gândaci .

Bicarbonat de sodiu

Controlați furnicile și gândacii cu ajutorul  bicarbonatului de sodiu. Este un ingredient activ iar atunci când este mâncat de insecte, eliberează bule de dioxid de carbon care ucid dăunătorii.

Umeziți puțin zona cu apă și apoi presărați aproximativ 2 căni de bicarbonat de sodiu. Apoi așteptați o jumătate de oră și turnați peste ea o cană de oțet. Ar trebui să fie o modalitate foarte eficientă de a ține insectele departe.

Scorțișoară

Dacă aveți o problemă cu dăunătorii, scorțișoara este un ingredient perfect. Folosește scorțișoară în interiorul și în afara casei tale. Trebuie să găsiți o intrare pentru dăunători și să lăsați pudră de scorțișoară în casă. Nu va ucide insectele, dar le va împiedica să intre.