Introvertirea este o trăsătură umană care face parte din paleta de atribute ale unei tipologii de personalitate.

Cei care sunt caracterizați de această însușire se disting față de ceilalți membri ai societății. A fi introvertit înseamnă a te focusa permanent pe propriile trăiri interioare, pe propria persoană, dincolo de cei din jur.

De cele mai multe ori persoanele introvertite sunt considerate de calitate, fiind raționale, vorbind puțin și eficient.

De altfel, de cealaltă a baricadei, unii introvertiți sunt puși la zid și considerați închiși în ei, singuratici sau chiar periculoși. Dacă ai aceste caracteristici te încadrezi în categoria introvertiților.

Nu te simți niciodată singur

Persoanele introvertite se bucură cu adevărat de momentele de singurătate. În detrimentul unui dialog cu cineva din jur preferă să rămână cu propriile gânduri, emoții, percepții. Dacă îți place mai mult să petreci timp de unul singur, decât alături de o companie, te definește introversiunea.

Lucrezi mai bine în singurătate

Multe persoane simt că rezonează mai bine cu activitățile profesionale atunci când sunt singure. Din acest motiv munca de birou, alături de colegi li se pare o corvoadă. Astfel, productivitatea lor crește substanțial dacă se retrag singuri pentru a lucra.

Iei decizii mai bune de unul singur

Nu toată lumea preferă să se sfătuiască în privința deciziilor luate cu cei din jur. Persoanele introvertite își iau timp pe care îl petrec în singurătate atunci când vor să ia o hotărâre. Pun în balanță astfel singure care sunt avantajele și dezavantajele, fără a dori implicarea cuiva.

Nu îți dorești niciodată o relație

Chiar dacă pare incredibil, există în jurul nostru persoane care nu au nevoie de o relație amoroasă pentru a se simți apreciate, iubite. Introvertiții fug de responsabilitatea unei căsnicii tocmai pentru a nu le fi îngrădită libertatea.

Este esențial de înțeles că această trăsătură nu este o condiție medicală. În schimb, pentru a-și „remodela” alegerile și a-i primi pe cei dragi mai aproape, introvertiții pot face terapie.