Toată lumea își dorește cea mai bună și mai proaspătă mâncare pentru ei și familia lor, dar nu toată lumea are mijloacele necesare  pentru a merge la magazin în fiecare zi. De aceea ne confruntăm inevitabil cu nevoia de a ne păstra mâncarea acasă mai mult timp.

În acest articol vă împărtășim zece trucuri care vă vor ajuta să vă păstrați alimentele fără să vă faceți griji că își vor pierde prospețimea.

De pildă, salata verde va rămâne proaspătă și crocantă timp de o săptămână dacă o înfășurați într-un prosop de hârtie. Excesul de umiditate se va înmuia în prosop și nu va lăsa frunzele să se ofilească.

Brânza de vaci și smântâna vor rămâne proaspete de două ori mai mult dacă le puneți în frigider cu susul în jos . Acest lucru va crea un vid în interior care împiedică creșterea bacteriilor.

Grădinarii recomandă depozitarea morcovilor în nisip, ceea ce nu este deloc surprinzător: nisipul scade evaporarea apei și încetinește putrezirea.

Sursa: Social media

1.Congelarea ouălor într-o tavă cu gheață

Uneori nu putem folosi toate ouăle cât sunt proaspete, sau folosim doar albușurile când gălbenușurile nu ne sunt de folos. Nu vă faceți griji, pot fi și înghețate! Doar spargeți-le și turnați conținutul lor într-o tavă de gheață, adăugând puțină sare sau zahăr (acest lucru le va păstra textura). Apoi folosiți-le după cum doriți.

2.Merele pot fi păstrate la frigider câteva luni

Merele rămân de obicei proaspete mai mult timp decât alte fructe, dar știați că își păstrează gustul dacă sunt ținute în frigider pentru o perioadă foarte lungă de timp? Singurul lucru de reținut aici este că nu ar trebui să le lăsați să se atingă unul de celălalt. Înfășurați fiecare dintre ele în ziar, de exemplu.

3.Păstrați mierea să nu se oxideze depozitând-o într-un borcan de sticlă

Mierea își poate păstra proprietățile utile ani de zile, dar este important să o păstrezi corect. Cel mai bun recipient pentru acesta este un borcan de sticlă închis la culoare, cu un capac etanș. Containerele din metal, email ciobit sau borcanele acoperite cu zinc nu sunt potrivite pentru miere, deoarece se va oxida acolo.