Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, astfel că febra cumpărăturilor copleșește pe toată lumea. Astfel, sume importante sunt cheltuite în următoarele săptămâni. Atât pe cumpărăturile online cât și pe cele din magazine, românii „aruncă” în toate direcțiile cu banii în luna Decembrie.

Pentru că traversăm o perioadă dificilă din punct de vedere financiar este esențial să fim ponderați la capitolul cheltuieli. De altfel, majoritatea analiștilor economici au această recomandare pentru prezentul pe care îl trăim. Dacă nu vrei să cheltui bani mulți de sărbători ține cont de aceste reguli simple.

Așteaptă reducerile de ultimă oră

Social media

Deși pare mai relaxant să faci cumpărăturile online, totuși o tură prin magazine te poate salva de la cheltuieli mari. Mai ales în ultimele zile de dinaintea Crăciunului, multe produse sunt reduse. În general cele care au final de gamă sau stocurile sunt aproape de epuizare. Nu le vei regăsi în online ci strict în magazine. Astfel, ai șansa să cumperi cadourile preferate ale celor dragi, la prețuri de chilipir.

Fă-ți o listă de cumpărături și nu te abate de la ea

Consumerismul atinge cote maxime în perioada sărbătorilor. Suntem tentați să cumpărăm mai mult decât avem nevoie și uneori mai mult decât ne permitem de fapt. Din acest motiv este esențial să faci shopping rațional înainte de Crăciun. De mare ajutor în acest sens îți va fi o listă cu cele necesare. De la cadouri pentru cei dragi și alimente, toate ar trebui trecute pe hârtie. Astfel, nu te vei mai avânta în cumpărături inutile.

Mută-ți banii de pe card într-un cont de economii

Dacă îi ai mereu la dispoziție cu siguranță îi vei cheltui. Acesta este raționamentul femeilor pasionate de cumpărăturile de dinaintea Crăciunului. Astfel, limitează-ți bugetul de pe card și vei scăpa de impulsul de a cheltui mai mult decât este cazul.