Dacă vrei să economisești de sărbători și să nu cheltui mulți pe cadourile celor dragi, acordă atenție acestor detalii

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, astfel că febra cumpărăturilor copleșește pe toată lumea. Astfel, sume importante sunt cheltuite în următoarele săptămâni. Atât pe cumpărăturile online cât și pe cele din magazine, românii „aruncă” în toate direcțiile cu banii în luna Decembrie.

Pentru că traversăm o perioadă dificilă din punct de vedere financiar este esențial să fim ponderați la capitolul cheltuieli. De altfel, majoritatea analiștilor economici au această recomandare pentru prezentul pe care îl trăim. Dacă nu vrei să cheltui bani mulți de sărbători ține cont de aceste reguli simple.

Așteaptă reducerile de ultimă oră

Social media

Deși pare mai relaxant să faci cumpărăturile online, totuși o tură prin magazine te poate salva de la cheltuieli mari. Mai ales în ultimele zile de dinaintea Crăciunului, multe produse sunt reduse. În general cele care au final de gamă sau stocurile sunt aproape de epuizare. Nu le vei regăsi în online ci strict în magazine. Astfel, ai șansa să cumperi cadourile preferate ale celor dragi, la prețuri de chilipir.

Fă-ți o listă de cumpărături și nu te abate de la ea

Consumerismul atinge cote maxime în perioada sărbătorilor. Suntem tentați să cumpărăm mai mult decât avem nevoie și uneori mai mult decât ne permitem de fapt. Din acest motiv este esențial să faci shopping rațional înainte de Crăciun. De mare ajutor în acest sens îți va fi o listă cu cele necesare. De la cadouri pentru cei dragi și alimente, toate ar trebui trecute pe hârtie. Astfel, nu te vei mai avânta în cumpărături inutile.

Mută-ți banii de pe card într-un cont de economii

Dacă îi ai mereu la dispoziție cu siguranță îi vei cheltui. Acesta este raționamentul femeilor pasionate de cumpărăturile de dinaintea Crăciunului. Astfel, limitează-ți bugetul de pe card și vei scăpa de impulsul de a cheltui mai mult decât este cazul.

Distribuie

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.