Peste  80% din producția mondială de portocale este folosită pentru a face suc de portocale. De cele mai multe ori atunci când mâncăm o portocală, toată atenția se îndreaptă asupra pulpei umplute cu suc și de multe ori ajungem să aruncăm cojile. Dar acele coji pot avea mai multe utilizări, așa că poate ar trebui să ne gândim de două ori înainte de a le arunca la gunoi.

Descoperă la ce poți folosi cojile de portocală după ce ai mâncat portocala.

1. Îți pot albi dinții

Când ne gândim la ce înseamnă să ai un zâmbet de milioane, primul nostru gând este de obicei „alb”. Cojile de portocală conțin un compus natural numit acid citric, care se adaugă frecvent în pasta de dinți pentru albire și vă poate ajuta să faceți dinții albi.

Sursa: Social media

2.Faceți un produs natural de curățat de uz casnic

Să-ți faci propriul produs de curățare din coajă de portocală este o modalitate ușoară de a reduce risipa și de a economisi bani în același timp. Îl poți folosi pentru a curăța geamurile, plitele, farfuriile etc. Oțetul obișnuit conține în mod natural acid acetic care funcționează pentru a dizolva acele pete urâte, iar limonenul din cojile de portocală acționează ca un solvent.

Cum se face :

  • Turnați puțin oțet într-o sticlă.
  • Adăugați cojile de portocală.
  • Păstrați-l la frigider câteva săptămâni și agitați-l din când în când.
  • Când este gata, pune-l într-o sticlă cu pulverizator pentru a-l folosi cu ușurință pe diferite suprafețe.

3.Folosește-le ca deodorant pentru pantofi

Este clar că nimănui nu se bucură de mirosul de picioare urât mirositoare, deși este normal și se întâmplă frecvent. O altă utilizare excelentă pentru cojile de portocală  este să le așezi în fiecare pantof peste noapte și să te bucuri de parfumul proaspăt de citrice dimineața în timp ce îți pui pantofii.