Trăim într-o lume în care anxietatea și depresia au devenit două condiții medicale atât de des întâlnite.

Tot mai multe persoane, mai ales tineri se confruntă cu aceste stări. Din fericire, dacă vrei să stai departe de problemele emoționale de acest gen ai la îndemână numeroase variante. Trebuie însă să le identifici pe cele care se potrivesc personalității tale.

Ține un jurnal

Deși este catalogată ca o activitate învechită și demodată, aceasta poate face minuni. Dacă ai grijă să îți notezi gândurile, emoțiile și chiar fricile vei simți de fiecare dată o eliberare. De altfel, recitirea lor după o perioadă îndelungată te va ajuta să vezi cât de mult ai evoluat.

Totodată, de mare ajutor îți va fi să întocmești o listă cu fricile tale.

Bucură-te de singurătate

Deși mulți psihologi te bor încuraja să petreci timp alături de prieteni atunci când ești anxios/-oasă, nu este nimic greșit în a te bucura de singurătate. Petrece timp cu tine, înțelege-ți emoțiile, temerile. Călătorește și adună experiențe de viață, fără a avea neapărat pe cineva alături.

Fă mișcare

Chiar dacă nu ai o pasiune pentru sport, alege să faci mișcare în natură. Te poți plimba pe jos, cu bicicleta sau poți începe cu exerciții simple care să îți pună mușchii la treabă.

Roagă-te

Rugăciunea înseamnă de fapt speranță, încredere, pace. Acestea sunt atributele de care ai nevoie pentru a face pași mici spre vindecare. Roagă-te dimineața, seara sau în orice moment al zilei, în gând.

Ascultă muzică

Vibrația muzicii de calitate te ajută să îți relaxezi simțurile și să te deconectezi de cotidian. Fă-ți un adevărat ritual din a asculta muzică într-un anumit moment al zilei.

Citește

Nu, probabil că nu mai este „la modă” să ai mereu o carte nouă pe noptieră. Este însă un beneficiu pe care îl aduci minții tale. Cititul te ajută să te detașezi de cotidian, de probleme sau frici. Activitatea îți dezvoltă imaginația și este cu adevărat relaxantă.