Reclamă25 martie, Buna Vestire. Ce nu ai voie să faci azi

Buna Vestire oferită Mariei reprezintă „plinirea timpului” (Gal 4, 4), și anume împlinirea făgăduințelor și pregătirilor sosirii Domnului Iisus Hristos. Maria este chemată să-l zamisleasca pe Iisus. Aceasta a încuviintat și a devenit Născătoare de Dumnezeu.

Publicat: miercuri, 25 martie 2020, 13:54

Reclamă

Anual, pe data de 25 martie se sărbătorește Buna Vestire, cunoscută şi sub numele de Blagoveştenie sau Ziua Cucului şi este o sărbătoare dedicată Maicii Domnului, cea mai importantă sărbătoare din sezonul de primăvară. Se spune că în acestă zi românii au de respectat mai multe tradiţii şi obiceiuri, printre care şi rugăciuea continuă pentru sănătate şi bunăstare.

Buna Vestire este o sărbătoare creştină care se celebrează pe data de 25 martie a fiecărui an în amintirea momentului anunţării Fecioarei Maria de către Arhanghelul Gabriel că va concepe şi va deveni mama lui Iisus din Nazaret, informează Crestinortodox.ro.

Reclamă

Această sărbătoare este prima confirmata în documente, dintre sărbă­torile Maicii Domnului.

Ce nu ai voie să face de Buna Vestire?

În această zi, oamenii nu au voie să se certe, iar dacă vor face acest lucru va fi mare păcat. Străbunii credeau că cine se ceartă în această zi va avea necazuri tot anul. De altfel, astăzi nu se spală, nu se coase şi nu se face treabă în jurul gispodăriei, că poate aduce necazuri.

Reclamă

În Bucovina, zi de mare importanţă

În zona Moldovei, cu precădere în Bucovina, oamenii au decis de sute de ani că astăzi nu se pun ouă la cloşcă , deoarece se consideră că puii ar putea ieşi cu două capete şi patru picioare.

Altă tradiţie, în Maramureş

De Buna Vestire, gospodinele din Maramureş adună lucrurile care nu mai le sunt folositoare de prin curţi şi le dau foc în spatele casei sau în fundul grădinii-

Acest ritual este cunoscut drept Noaptea focurilor şi este practicat la fiecare casă maramureşeană, el durând până după miezul nopţii sau chiar până în zori.

În Muntenia, încă un obicei

În zona Munteniei, oamenii cred că de buna vestire trebuie să dai veşti bune celor din jur şi să nu accepţi veşti rele de la necunoscuţi, că altfel vei primi tot anul.

Buna vestire sau Blagoveștenia. Cele mai puternice rugăciuni pe care să le spui de această sărbătoare

Reclamă

Reclamă

O să îți placă și:

Reclamă

Reclamă