În perioada postului, aceste variante vor fi cu siguranță pe placul întregii familii

Postul Crăciunului a început deja și cu siguranță cauți variante ideale de mâncăruri fără carne. Deși poate pentru unele persoane pare dificil, postul poate fi ținut cu ușurință. Poți prepara o varietate mare de feluri de mâncare, delicioase și cu gust.

Trei variante rapide de preparate care te salvează în perioada postului

Dovlecei umpluți cu legume

Dacă vrei să te bucuri de o masă absolut delicioasă, prepară această rețetă. Ai nevoie de 3 dovlecei, 1 gogoșar, o ceapă, orez fiert, 1 morcov.

Spală bine dovleceii și scobește interiorul acestora până prin forma unei bărcuțe. Fierbe în prealabil orezul peste care adaugă condimentul preferat. Taie cubulețe legumele, inclusiv conținutul dovleacului. Așează-le în interiorul dovleceilor și pune totul la cuptor pentru 40 de minute.

Pilaf de orez

Deși în ultimii ani, orezul cu legume a înlocuit acest preparat delicios, totuși gustul este diferit în ambele cazuri. Pilaful era una dintre mâncărurile de altădată, fiind o variantă ieftină de masa sățioasă.

Cum îl prepari:

Călește o ceapă în puțin ulei de măsline peste care adaugă o lingură de pastă de roșii.

Peste acestea pune jumătate de pahar de apă și lasă totul pe foc preț de 4 minute. Când ceapa devine transparentă adaugă orezul, neapărat pe cel cu bob rotund. Nu uita că proporția de orez și apă este extrem de importantă dacă vrei un preparat perfect cremos.

Astfel, la trei părți de apă, vei adăuga o parte de orez.

Adaugă vegeta după gust, preferabil pregătită în casă. Lasă totul pe foc mic pentru 20 de minute. Este necesar să amesteci din când în când în amestecul de orez. După ce acesta și-a dublat volumul, oprește focul și pune capacul deasupra oalei pentru alte treizeci de minute. Pilaful de orez va deveni cremos.

Presară deasupra pătrunjel și totul va fi gata de servit.

Pilaful poate fi consumat cu succes de adulți însă va fi mereu pe placul copiilor.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.