Iată de ce nu este recomandat să duci coroane de flori la înmormântare. Există o variantă mult mai bună

În poporul român există numeroase tradiții și obiceiuri. Ele datează încă de pe vremea bătrânilor și sunt transmise și astăzi, din generație în generație. Dacă vorbim despre înmormântări, ar trebui să știi că există câteva reguli extrem de importante, de care ar trebui să ținem cont. 

Este unul dintre cele mai neplăcute evenimente din viața unui om. Pierderea persoanei dragi creează în rândul apropiaților o mare durere. În momentul în care mergem la înmormântare, ne exprimăm durerea pentru trecerea în neființă a persoanei respective. Iată însă ce nu ai voie să faci atunci când mergi la un priveghi.

Încearcă să nu faci aceste lucruri atunci când mergi la o înmormântare

Nu cumpăra coroane de flori. Deși toți oamenii fac asta, ele sunt total inutile. Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să pui banii într-un plic, pe care i-l dai familiei. Așa dai dovadă că vrei să îi ajuți să facă față cheltuielilor pe care le au.

pixabay

Nu comenta despre mâncarea de la pomană. Nu este deloc respectuos și necesar să faci asta. Gândește-te la durerea prin care trece familia îndoliată. Este un context plin de tristețe, iar un comentariu referitor la felurile de mâncare ar fi total neadecvat.

Nu vorbi de rău preotul care oficializează slujba de înmormântare. Este și el om ca și noi toți și nimănui nu îi este ușor să vorbească în fața a zeci sau sute de oameni.

Nu pune banii în sicriul decedatului. Deși este un obicei bine înrădăcinat, el nu ajută la absolut nimic. Banii din sicriu nu merg nicăieri.

pixabay

Nu strâmba din nas atunci când simți mirosurile puternice de tămâie și lumânări. Încearcă pe cât posibil să te abții. Iar dacă miresmele sunt atât de puternice, ieși afară și stai la aer proaspăt.

Nu oferi foarte multe băuturi alcoolice groparilor. Țineți cont starea pe care o vor avea aceștia. Evitați astfel situații neplăcute precum scăparea sicriului.

Distribuie

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!