„Atunci protestaţi! Ripostaţi! Fugiţi! Sau predaţi-vă ucrainenilor! Acestea sunt opţiunile pentru a supravieţui.”

Anunțul lui Vladimir Putin legat de mobilizarea parțială a stârnit numeroase reacții la nivel global. Multe dintre marile puteri au reacționat și au condamnat mișcare liderului de la Kremlin. Mulți dintre ruși s-au revoltat și au ieșit în stradă. Iar acum Volodimir Zelenski a venit cu un mesaj direct pentru cei din Rusia.

Președintele Ucrainei a transmis un mesaj în limba rusă și i-a rugat pe ruși ca măcar acum să înțeleagă cât de puțin îi pasă liderului de la Kremlin de oameni și de ce se întâmplă cu aceștia. A subliniat că nimeni nu trebuie să se mai sacrifice pentru ambițiile unui singur om. Că nimeni nu ar trebui să mai moară în acest război nefondat.

„În oraşele Rusiei au avut loc proteste faţă de mobilizare – deşi nu masive, dar au avut loc. Şi au loc. Şi acesta este un semnal. Nu numai la Moscova şi Sankt Petersburg. Cunoaştem adevărata stare de spirit din regiunile Rusiei. Vedem că oamenii din Daghestan, din Buriatia, din alte republici naţionale şi regiuni ale Rusiei înţeleg că au fost pur şi simplu aruncaţi. Aruncaţi la moarte.

De ce, de exemplu, cei din Daghestan sau oricine altcineva ar trebui să moară în regiunea Harkov sau lângă Doneţk? Pentru că o singură persoană din Rusia a decis aşa – pentru toţi cetăţenii Rusiei. Nu există alt motiv. Asta vrea el. Sunteţi deja complici la toate aceste crime. Crime şi torturi asupra ucrainenilor. Pentru că aţi tăcut. Pentru că tăceţi.”, a transmis Volodimir Zelenski.

(CITEȘTE ȘI: Vladimir Putin, în declin! Rușii au ieșit în stradă și cer oprirea războiului. Proteste ample în peste 30 de orașe)

Zelenski, mesaj direct pentru ruși, după anunțul mobilizării! „Protestaţi! Fugiţi! Sau predaţi-vă ucrainenilor!”
Social media

„Acestea sunt opţiunile pentru a supravieţui”

În discursul său, Volodimir Zelenski a mai spus că deja ordinele de încorporare pentru 300.000 de persoane au fost tipărite și semnate. Însă, numărul celor mobilizați va ajunge până la un milion. Acesta le-a cerut rușilor să oprească masacrul și le-a prezentat opțiunile pentru a supraviețui.

„Pentru bărbaţii din Rusia, aceasta este o alegere între a muri sau a trăi. Între a deveni infirmi sau a rămâne sănătoşi. Pentru femeile din Rusia, opţiunea este să-şi piardă soţii, fiii, nepoţii pentru totdeauna. Sau să încerce totuşi să îi protejeze de moarte, de război, de o singură persoană. Gândiţi-vă doar la numărul de oameni pe care vor să-i ia!

Ştim că vor lua pe toată lumea fără discernământ. Nu doar militarii din rezervă, ci orice bărbat. Oricine va fi atât de intimidat încât îi va fi mai teamă să evite războiul decât să moară în război. 55.000 de soldaţi ruşi au murit în acest război în şase luni. Zeci de mii sunt răniţi şi mutilaţi. Vreţi mai mult? Nu? Atunci protestaţi! Ripostaţi! Fugiţi! Sau predaţi-vă ucrainenilor! Acestea sunt opţiunile pentru a supravieţui.

Mame din Rusia, să nu vă îndoiţi că fiii înalţilor oficiali ai statului dumneavoastră nu vor fi trimişi la războiul împotriva Ucrainei. Cei care iau decizii în ţara voastră au grijă de copiii lor. Şi nici măcar nu îi înmormântează pe ai voştri.”, a mai spui Volodimir Zelenski.

Distribuie

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune, activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației Substanțial.ro. Este bine ancorată în tot ceea ce ține de showbiz și la curent cu ultimele noutăți.