Funcția este vizibilă în versiunea WhatsApp 2.20.163 beta pentru Android. Noua funcție este disponibilă doar pentru utilizatorii selectați, potrivit unui raport al WABetaInfo.

Messenger Rooms va fi integrat și pe Instagram și Facebook

Potrivit raportului în curând mai mulți utilizatori beta din SUA vor primi actualizarea. Aceasta a apărut după ce Facebook a lansat Messenger Rooms, pentru utilizatorii de pe tot globul. Funcția care permite chat-ul de grup pentru 50 de persoane. De asemenea, compania a informat că va integra Messenger Rooms atât pe Instagram, cât și pe portalul Facebook, însă nu a specificat când anume.

Raportul a mai spus că, pentru a accesa comanda rapidă Facebook Messenger Rooms pe versiunea beta a WhatsApp 2.20.163, utilizatorii trebuie să deschidă foaia de partajare a chatului și apoi să găsească scurtătura „Rooms”.

De asemenea, noua comandă rapidă Rooms a înlocuit vechiul buton Camera, care este încă disponibil în bara de chat. După selectarea opțiunii Room, este probabil să apară o fereastră care explică în continuare caracteristicile. Chiar și camerele sunt protejate de criptarea Messenger și de alte controale de confidențialitate. Utilizatorul este informat cu privire la aceasta când se deschide o nouă fereastră.

Funcția Rooms va putea folosită  la nivel global

Toți utilizatorii beta, de pe versiunea menționată mai sus, vor putea găsi și scurtătura Rooms în fila de apeluri. Pentru a verifica, fila Apel pentru Android poate fi văzută în colțul din dreapta sus al aplicației. După selectarea acestei opțiuni, o nouă fereastră vă va întreba dacă doriți să apelați la Messenger Rooms.

Funcția tocmai a fost introdusă la o zi după ce gigantul social media Facebook a anunțat că a lansat noua funcție – Messenger Rooms va putea fi folosită de utilizatorii săi la nivel global.

Facebook a anunțat în urmă cu trei săptămâni, lansarea Messinger Rooms, ceea ce a reprezentat o lovitură directă pentru aplicațiile de conferințe video Zoom și Houseparty. Messenger Rooms permite participarea a 50 de de persoane. Mai mult decât atât chiar și cei care nu au cont pe platformă pot fi invitați în camerele de chat video publice sau private gratuit, fără a avea o limită de timp.