Facebook adaugă o caracteristică nouă care le permite utilizatorilor să discute video cu până la 50 de persoane, o provocare directă pentru aplicațiile de conferințe video Zoom și Houseparty, cele două aplicații care au avut o creștere masivă pe fondul pandemiei de coronavirus.

Messenger Rooms le permite utilizatorilor să invite până la 50 de persoane, chiar și persoane fără cont Facebook, la camere de chat video publice sau private gratuit și fără limită de timp.

Facebook a spus că această funcție este disponibilă pentru unii utilizatori și se va extinde în restul lumii în săptămânile următoare.

Camerele de messenger vor debuta cu o limită mai mică de participanți, dar instrumentul va crește în curând pentru a permite până la 50 de persoane, a declarat un purtător de cuvânt pentru CNBC, potrivit Forbes.com

Zoom permite chat-uri video la care pot participa 100 de persoane, dar care au o durată de doar 40 de minute cu un cont gratuit. În timp ce Houseparty poate găzdui până la opt persoane.

Facebook a mai anunțat că utilizatorul care inițiază un chat video poate hotărî cine se poate alătura, cine vede camera și dacă se pot alătura oameni noi.

O lovitură directă pentru Zoom care s-a confruntat cu numeroase probleme de confidențialitate și securitate, ceea ce a dus la o scădere a acțiunilor Zoom care au avut o ascensiune fulminantă la început.

Cei de la Facebook au fost aspru criticați pentru clonarea și implementarea unor caracteristici de la competitori, în special după lansarea poveștilor de tip Snapchat.

Compania lucra la o aplicație de chat video independentă, cum ar fi Houseparty, până când a închis proiectul anul trecut.

Zoom și Houseparty au crescut atât de mult în ultima perioadă din cauza pandemiei de coronavirus.

De asemenea, Facebook a anunțat o serie de funcții video noi, inclusiv posibilitatea de a viziona Instagram Live pe desktop-uri, apeluri video pe Facebook Dating și creșterea apelurilor video WhatsApp de la patru la opt persoane.