Reclamă
Reclamă

Când auzi că unii oameni trăiesc până la aproape 100 de ani, nu poți să nu întrebi care a fost secretul lor. În timp ce genetica joacă un rol semnificativ în durata de viață a unei persoane, știm, de asemenea, că stilul de viață face diferența.

S-a descoperit că lucruri precum dieta, mișcarea, nivelul de stres și statutul socioeconomic au jucat un rol în durata de viață a persoanelor care au depășit vârsta de 100 de ani. Cea mai în vârstă persoană a trăit până la 122 de ani. Dar care au fost secretele ei pentru longevitate? A implicat consumul a câtorva alimente.

Secretul pentru o viață lungă

Sursa: Social media

S-a demonstrat că uleiul de măsline extravirgin ajută la gestionarea greutății. De asemenea, contribuie la scăderea tensiunii arteriale, la reducerea inflamației și la scăderea riscului de boli cardiovasculare. În același timp, s-a descoperit că vinul roșu și ciocolata neagră conțin antioxidanți puternici. Acestea pot contribui la o sănătate generală mai bună atunci când sunt consumate cu moderație.

Pentru cei care încearcă să imite unele dintre obiceiurile alimentare practicate de cei mai longevivi oameni, este recomandat să introduci fasolea în mesele tale zilnice. Aceasta poate fi folosită ca înlocuitor pentru carne, de exemplu.

Reclamă

Consumul de grăsimi sănătoase în locul grăsimilor nesănătoase este ceva ce au în comun cei mai longeviv oameni din lume. De exemplu, aceștia consumau avocado, nuci și somon în mod regulat. Pe lângă grăsimile sănătoase, multe legume și porțiile zilnice de fasole, cei mai longevivi oameni din lume consumă și  cereale integrale .

Nivelul scăzut de stres ar  putea fi probabil și el un factor pentru a trăi cât mai mult. Cea mai vârstnică persoană nu a lucrat niciodată cu normă întreagă. Așa că, s-ar putea spune cu ușurință că nivelul ei de stres să fi fost mult mai scăzut. Întrucât nu trebuia să muncească mult, se putea bucura de hobby-uri sale în mod constant.

Reclamă
Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro