Reclamă
Reclamă

Dubai este un oraș interesant și fascinant! Acest emirat găzduiește probabil toate gadgeturile imaginabile în timpurile moderne.

Ce puteți vizita în Dubai?

  • Zgârie-norii Burj Khalifa

Pentru început, ca să ajungeți în Dubai, aveți nevoie de bilete de avion din locația în care vă aflați spre orașul magnific.

Dubai este cunoscut pentru zgârie-norii și structurile arhitecturale futuriste. Una dintre cele mai faimoase clădiri este Burj Khalifa, care este, de altfel, cel mai înalt zgârie-nori din lume (are 828 de metri).

Reclamă

Pentru a înțelege de ce Dubai este numit orașul viitorului, faceți o excursie în nori! De pe puntea de observație de la etajul 124 (la o înălțime de 472 de metri) veți avea o priveliște amețitoare (la propriu) și magnifică a orașului.

Dacă aveți nevoie de un bilet avion dubai puteți folosi instrumentele de planificare online, dar și  motoarele de căutare de zboruri. Căutați zboruri la prețuri rezonabile, accesând ofertele mai multor companii aeriene într-un singur loc pentru a compara prețurile. Beneficiați de opțiuni de plată convenabile (inclusiv plăți amânate și rate) pentru ofertele tuturor companiilor de zbor.

Sfat: Verificați prognoza meteo înainte de a vizita Dubaiul – Dubaiul este adesea în ceață, ceea ce poate strica serios priveliștea de pe platformă.

  • Acvariul Dubai Mall

Cel mai mare acvariu din lume, inclus în Cartea Recordurilor Guinness, se află în Dubai Mall. Nu uitați să îl vizitați. Acolo există peste 33.000 de animale și pești marini! Puteți vedea această frumusețe trecând printr-un tunel care se întinde pe toată lungimea acvariului. Priveliștea este fantastică – 270 de grade!

  • Fântâna muzicală din Dubai

Chiar și în Dubai, unde prețurile sunt prohibitive, puteți găsi divertisment gratuit. Unul dintre cele mai interesante locuri de văzut pentru 0 dolari este fântâna care dansează și cântă de lângă zgârie-norii Burj Khalifa. În fiecare seară, jeturile fântânii sunt iluminate cu lumini, însoțite de cea mai bună muzică clasică, națională și contemporană.

  • Muzeul Național Dubai la Fortăreața Al Fahidi

Dubai nu înseamnă doar hoteluri inteligente, buticuri de lux și arhitectură futuristă. Pentru a vă convinge, vizitați Muzeul Național din Dubai, situat în vechiul Fort Al Fahidi. Aflați despre istoria emiratului din cele mai vechi timpuri și până în prezent. Acolo există, de asemenea, o colecție incredibilă de bijuterii, țesături prețioase și veselă. Turul muzeului durează aproximativ o oră, așa că nici măcar copiii mici nu vor obosi.

  • Muzeul Zoologic Planeta Verde

Dacă plănuiți o excursie în Dubai cu copii, includeți Muzeul Zoologic în planul dumneavoastră de călătorie. Este un complex interior mic, dar impresionant, cu peste 3.000 de plante și animale. Este ca o adevărată pădure tropicală sub acoperiș: păsările zboară chiar deasupra capului, o iguană se plimbă pe sub picioare, un leneș atârnă chiar de balustradă! Este interzis să atingeți plantele și să hrăniți animalele, dar admirarea acestor plante exotice este întotdeauna binevenită.

  • Parcul acvatic Wild Wadi

Este un loc perfect pentru cei care caută senzații tari, cu până la 30 de curse originale. Pentru cei mai aventuroși, există tobogane vertiginoase cu cădere liberă și piscine cu efect de furtună. Fără îndoială, parcul acvatic are și tobogane mai liniștite, dar nu mai puțin palpitante.

  • Dubai Creek Canal

Totodată, o modalitate excelentă de a vedea orașul de pe apă și de a face o plimbare cu barca colorată pe canalul Dubai Creek. Puteți face o plimbare cu barca seara, când orașul este luminat de milioane de lumini colorate care se reflectă în apă.

Promenada în sine poate fi parcursă pe îndelete în timpul zilei pentru a admira canalul, bărcile ancorate și iahturile.

  • Insulele Palms

Și aceasta este o adevărată minune inginerească. Insulele Palm sunt a doua structură vizibilă din spațiu, după Marele Zid Chinezesc. Arhipelagul este format dintr-un palmier curmal cu șaisprezece frunze, înconjurat de bancuri de nisip uriașe. Insulele găzduiesc hoteluri și complexe de divertisment, iar recifele de barieră care protejează insulele de apă sunt sculptate cu citate ale șeicului Mohammed, actualul conducător al Dubaiului.

Pentru a înțelege de ce Dubai este numit orașul viitorului, trebuie neapărat să-l vizitați cel puțin o dată în viață!

Reclamă
Share.

Sunt un jurnalist cu o viziune clară și un stil unic. Fiecare poveste pe care o spun reflectă tenacitatea și curiozitatea mea. Renumele meu crește odată cu dezvăluirile curajoase și analizele pătrunzătoare. Chiar și în zgomotul mediatic, vocea mea se distinge și promite inovație.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro