Temperaturile încep să crească în cea mai mare parte a țării.

Ziua de joi aduce vreme deosebit de caldă în toată țara. În majoritatea regiunilor, temperaturile înregistrate astăzi vor fi mai ridicate față de valorile care s-ar înregistra în aceeași perioadă a anului. Există și condiții de precipitații slabe, mai ales în cea de-a doua parte a zilei. 

Prognoza meteo, 6 octombrie

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că temperaturile vor crește astăzi. Vremea va fi plăcută și caldă în toată țara, excepție făcând zonele montane înalte.

Cerul va fi variabil, dar după-amiază și seara, se strâng norii și sunt condiții de precipitații, în special în nord-estul și centrul țării.

În schimb, la munte, vremea rămâne capricioasă și va ploua slab. Tot în zonele montane înalte, se vor semnala intensificări ale vântului.

Valorile maxime se vor încadra între 16 și 24 de grade, mai ridicate în sudul și sud-estul teritoriului. Temperaturile minime se vor încadra între 4 și 12 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

( CITEȘTE ȘI: Transalpina a fost închisă din cauza ninsorilor abundente. Când va fi reluată circulația în această zonă )

Vremea în România, joi, 6 octombrie. Ce temperaturi au anunțat meteorologii pentru astăzi
Pexels

Temperaturile cresc și în Capitală, unde vremea va fi caldă, iar cerul senin. Vântul va sufla slab spre moderat și se vor înregistra maxim 22 de grade, în timp ce minima se va situa în jurul valorii de 8 grade.

Conform meteorologilor, în următoarele zile, temperaturile continuă să crească, iar valorile termice înregistrate vor fi mai ridicate decât cele specifice lunii octombrie.

Vremea se menține plăcută și în acest weekend, în special în sudul și sud-estul teritoriului, unde se vor înregistra cele mai ridicate temperaturi în acest interval.

Tot în aceste regiuni, cantitățile de precipitații vor fi mai mici față de normalul perioadei în care ne aflăm.

Valorile termice ridicate din ultimele zile se datorează unei mase de aer cald, care a pus stăpânire pe România și va persista cel puțin până la mijlocul lunii.

Distribuie

21 de ani, studentă la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. Pasiunea pentru scris, curajul și dorința de a fi mereu conectată la actualitate au determinat-o să aleagă acest drum. Scopul ei este să profeseze în domeniul pe care l-a ales din băncile școlii. Își dorește să se promoveze și să se adapteze la schimbările presei.