Și în săptămâna ce urmează vremea va fi instabilă, după cum declară Florinela Georgescu, director în meteorologie aplicată în cadrul ANM. În sud, în Muntenia și Dobrogea, în weekend, se vor înregistra chiar și 35 de grade Celsius.

Conform specialistei Florinela Georgescu, vom avea parte atât de ploi torențiale de scurtă durată, vijelii și vânt puternic, cât și de caniculă.

„Suntem în continuare într-o perioadă cu instabilitate atmosferică. Adică, apariția destul de bruscă a precipitațiilor, mai ales a ploilor cu caracter torențial însoțite de fenomne de instabilitate atmosferică și descărcări electrice, vijelie sau căderi de grindică.”, a declarat la Gândul LIVE Florinela Georgescu.

Zilele ce urmează vom avea parte de vreme instabilă, potrivit reprezentantului ANM.

„Rămânem cu acest tablou al vremii și în următoarele zile. Ne-am fi așteptat ca jumătatea lunii iulie să vină cu o ameliorare din acest punct de vedere. Ne-am așteptat ca instabilitatea să se potolească. Vor mai fi câteva zile cu instabilitatea atmosferică”.

În intervalul 23 iulie ora 10.30 – 25 iulie ora 10, în vestul, nordul și centrul țării și local în sud și est, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și chiar și grindină.

În același interval, în centrul teritoriului, la deal și la munte vom avea aversee cu caracter torențial. Vor apărea de asemenea vijelii și intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină și descărcări electrice. Îndeosebi în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 30…50 l/mp.