Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță cum va fi vremea pe 5 iunie. Temperaturile încep să se apropie de normalul acestei perioade. Astfel, luna iunie începe ușor, ușor să semene cu o lună de vară corectă.

Cum va fi vremea pe 5 iunie

Pentru ultima zi lucrătoare a acestei săptămâni, meteorologii au vești bune. Vremea devine tot mai caldă pentru această perioadă a anului. Local, temperaturile se apropie de normal, fiind mai ridicate în Câmpia Română. Cele mai bune temperaturi se vor înregistra după amiaza zilei de vineri. Valorile maxime înregistrate pentru această zi sunt cuprinse între 24 și 32 de grade Celsius.

Între timp, valorile minime se mențin în limita normală. Acestea vor varia între 7 și 17 grade Celsius. Temperaturi mai scăzute vor fi spre seară pe litoralul Mării Negre, dar și în zonele de munte din Muntenia și Transilvania.

Pe timpul zilei, cerul va fi variabil cu unele înnorări. De altfel, România nu scapă de ploi slabe de scurtă durată în vest și la munte. Seara și noaptea, nebulozitatea se va accentua treptat.

Local în jumătatea vestică a țării și pe arii restrânse în rest vor fi averse trecător însoțite de descărcări electrice şi izolat grindină. De altfel, pe arii restrânse vor exista condiții de ploaie și cantități de apă însemnate. Vântul va sufla slab, până la moderat, având intensificări în zonele montane. Acolo, în zonele înalte, vor exista rafale de până la 80-90 de km/h.

Pe lângă zonele montane și în celelalte regiuni, cu precădere în cele de vest și est, va bate vântul. În aceste regiuni, vântul va sufla sub formă de rafale de până la 60-70 km/h.

Și în Capitală și în zonele joase, vremea se menține instabilă. Temperaturile vor varia între 11 și 24 de grade Celsius. Vântul va sufla slab, până la moderat, iar ploile vor continua să apără. Până săptămâna viitoare, instabilitatea atmosferică va continua să pună stăpânire pe România.