Președintele Ucrainei își sărbătorește astăzi ziua de naștere.

Volodimir Zelenski este președintele Ucrainei, ales în anul 2019. El s-a născut pe 25 ianuarie 1978, ceea ce înseamnă că astăzi împlinește vârsta de 45 de ani. Zelenski și-a început cariera ca actor și comediant. Mai apoi, a devenit producător de televiziune și fondator al studioului de producție „95 Kvartal TV Production”.

Zelenski a studiat la Universitatea de Teatru, Muzică și Cinematografie din Kiev. A absolvit în cursul anului 2001 la secția de arte dramatice. El a început să joace în teatru în anii 1990, iar în anii 2000 a început să apară în programe de televiziune, dar și filme.

Parcursul profesional al președintelui Ucrainei

Sursa: Colaj Substantial

În 2006, Zelenski și-a înființat propria sa casă de producție, „95 Kvartal TV Production”, unde a creat și a găzduit emisiunea de comedie „Servant of the People”. Show-ul a devenit foarte popular în Ucraina. Emisiunea, care a avut premiera în 2014, a fost inspirată de cariera lui Zelenski ca actor și comediant. Producția a urmărit aventurile unui profesor de istorie care devine accidental președintele Ucrainei.

În aprilie 2019, Zelenski a decis să candideze la președinția Ucrainei ca independent. A fost susținut de partidul „Servant of the People”. El a câștigat alegerile cu 73% din voturi, devenind astfel cel de-al șaselea președinte al statului.

În calitate de președinte, Zelenski a făcut reforme economice, iar de la invazia Rusiei în Ucraina a făcut orice i-a stat în putință pentru a-și apăra țara și pe locuitorii săi.

Zelenski a înțeles că trebuie să îmbunătățească relațiile cu aliații Ucrainei. Inclusiv cu Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii. Toate acestea pentru a obține sprijinul lor în războiul care a început pe 24 februarie anul trecut. El a cerut acestor aliați să furnizeze ajutor militar și economic Ucrainei și a cerut sancțiuni împotriva Rusiei pentru implicarea sa în conflict.

El a arătat disponibilitatea de a ajunge la un acord cu Rusia, dar a afirmat că acest acord trebuie să respecte integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.