Volodimir Zelenski a făcut un anunț neobișnuit despre Putin. Crede că liderul de la Kremlin este mort

Starea de sănătate a lui Vladimir Putin a creat multe controverse. Mulți cred că este grav bolnav, în timp ce alții susțin că liderul de la Kremlin ar fi, în realitate, mort. Și Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, pare că este de aceeași părere. Președintele Ucrainei a declarat că nu știe cine conduce Rusia în prezent.

Volodimir Zelenski a vorbit joi, 19 ianuarie, la Danvos, în fața Forumului Economic. Pe lângă discursul său despre război, președintele Ucrainei a făcut o serie de declarații care au stârnit vâlvă. Mai exact, președintele Ucrainei a afirmat că se îndoiește că Vladimir Putin mai este în viață.

Liderul de la Kiev a vorbit despre negocierile de pace, pe care nu este sigur cu cine le va purta. Asta în condițiile în care el crede că Putin ar fi decedat, iar Rusia ar fi condusă de alți oameni.

Nu înțeleg cu cine și despre ce să vorbesc. Nu sunt sigur că președintele Rusiei, care apare uneori – oamenii de televiziune vor înțelege – pe „chroma key”, nu prea înțeleg ce este. Nu înțeleg pe deplin că este în viață. Nu știu cine ia deciziile, ce cerc de oameni. Când spunem „discuții de pace”, nu prea înțeleg cu cine. Rusia trebuie să găsească pe cineva și apoi să ofere ceva, a declarat Zelenski.

Putin ar fi grav bolnav, mort și înlocuit cu mai multe sosii

Nu este prima oară când în mediul public se vorbește de posibila moarte a lui Vladimir Putin. Însă până acum, niciun șef de stat nu și-a mai exprimat opiniile în acest sens.

Teoriile că președintele Rusiei ar fi fost înlocuit cu mai multe „clone” au apărut de dinainte de izbucnirea războiului, pe 24 februarie 2022. Zvonurile au apărut după ce de-a lungul anilor s-au observat mai multe schimbări în fizionomia lui Putin.

Cea de-a doua variantă ar fi că liderul de la Kremlin este grav bolnav. Posibil cancer în fază terminală sau alte afecțiuni care i-ar pune viața în pericol.

Reacția Rusiei după zvonurile că Vladimir Putin ar fi mort

După declarațiile lui Volodimir Zelenski, a venit și prima reacție oficială din partea Rusiei. Kremlinul a luat în derâdere teoria președintelui Ucrainei.

Este clar că Zelenski ar prefera ca nici Rusia și nici Putin să nu existe. Cu cât își dă seama mai repede că Rusia există și va exista în continuare, va fi cu atât mai bine pentru o țară precum Ucraina, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Share.