Reclamă
Reclamă

Voievozii care au iubit prea mult femeile fără pic de pudoare și care au reușit să facă o puzderie de copii. Mulți dintre ei s-au bătut mai apoi pe dreptul la tron. Marii voievozi ai Principatelor Române au reuști să obțină gloria în timpul bătăliilor pe câmpurile de luptă. De fiecare dată lucrările din domeniu demonstrează specificitatea aceasta a voievozilor. O mared parte din ei nu s-au limitat la a fi războinici, mai mult de a se fi remarcat strict prin punerea unei opreliști năvălirii otomane, s-au dovedit a fi şi buni administratori. Mulți dintre ei au pus o treaptă la  înființarea statelor feudale româneşti. Altții au putut să sprijine crearea a mai multor instituţii şi au aduse un mare suflu de noutate.

Voievozii care au iubit prea mult femeile fără pic de pudoare

Iar, mai deparete de sala tronului, mai departe de şi întâlnirile oficiale din consilii, sau de divanuri, întruniri cu solii altor ţării, se afla o latură intimă complexă a domnitorilor. Mulți dintre ei s-au dovedit a fi și foarte buni amanți, unii rămânând în conștiința supușilor lor pentru spiritul aventurier în arta iubirii. O altă parte a domnitorilor și-au creat un adevărat renume dincolo de atribuţiile domniei. Au avut o viaţă privată plină de savoare și multă acțiune. Fapt ce venea în completarea personalităților lor pline de curaj și de aventură.

Așa că, mare parte din ei erau subiect de discuție pentru aventurile amoroase. S-ar părea că numărul celor cărora li se aprindeau călcâiele când vedeau o femeie frumoasă era destul de însemnat. Aceștia nu se opreau din a porni o relație cu ea. De cele mai multe ori chiar sub ochii soției. Printre ei se numără Ştefan cel Mare şi Mihai Viteazul, a căror pasiuni față de „sexul frumos” a fost baza a multor mituri. Acestora li se adaugă și Alexandru cel Bun, cât şi Mircea cel Bătrân, despre care se crede că ar fi adus pe lume mai mulți copii în Moldova şi Ţara Românească.

Mircea cel Bătrân

Unul dintre voievozii renumiți și prin acest aspect al vieții lor a fost nimeni altul decât Mircea cel Bătrân. Se speculează că acesta ar fi avut parte de un numnăr impresionant de amantlâcuri, iar în multe din cazuri ar fi fost încheiate și cu un copil sau mai mulți. Domnitorul din Ţara Românească a avut un timp de 32 de ani, din septembrie 1386 până la 31 ianuarie 1418, dar și cu o perioadă de trei ani de pribegie, între 1394 şi 1397, în care s-a bucurat de așa o funcție. Rămâne un important voievod român. El contribuind la formarea statului medieval Ţara Românească. Totodată a ajutat la înființarea multor instituţii, a consolidat economia. A mărit foarte mult și graniţele, dar a şi asigurat până la urmă stabilitatea graniţelor.

Reclamă

Despre numărul mare de bastarzi datorat relaţiilor sale extraconjugale ne oferă detalii un cronicar bizantin din secolul al XV lea, Ducas. Acesta fiind renumit pentru lucrarea sa „Istoria turco-bizantină”. El a dus o viață foarte libertină. Și a avut mai mulţi copii naturali, menționa el despre domnitor. De asemenea, în urma morții sale, din cauza sistemului de succesiune medieval românesc, aceste scăpări ale sale au consecințe asupra viitorului Ţării Româneşti. Iar asta și din cauza faptului că bastarzii puteau revendica tronul. Ca mai apoi urmând după trecerea în neființă a voievodului după o perioadă de lupte interne. Cei mai renumiți fii nelegitimi ai lui Mircea cel Bătrân au fost Radu Praznaglava şi Alexandru Aldea. Au permis turcilor să vină în ţară pentru a fi siguri că le parvine domnia. Cei doi reușind să obțină domnia pe o perioadă foarte scurtă.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro