Vlogger -ul ”Colo” este acum pe mâna autorităților și așteaptă pedeapsa. Acesta a postat în urmă cu ecva timp un filmuleț pe canalul sau de Youtube în care instigă susțîn oamenii legii la violență. Internauțîi au luat imediat atitudine și l-au pus la zid pe tânăr pentru greșeală lui. Vlogger -ul Colo a rămas și fără colabrarile cu companiile cu care încheia parteneriate.

Reclamă

Vlogger -ul în mesajul tranșant al lui Marcel Vela

Vloggerul a fost luat la bani mărunți inclusiv de Ministrul de Interne Marcel Vela, indirect. Politicianul a transmis un mesaj părinților din țară cu privire la acest subiect. Vlogger -ul colo este cercetat acum pentru săvârșirea infracțiunii de instigare publică. Ministrul îi îndeamnă pe părinți să își supravegheze atent copii mai ales în ceea ce privește activitatea online. Vela trage un semnal de alarmă legat de latura infracțională care poate veni odată cu accesul la informațiile dăunătoare de pe internet.

Reclamă

”Spun aceste lucruri pentru că doresc să trag un mare semnal de alarmă părinților care nu supraveghează atent activitatea din online a copiilor.Ne confruntăm cu o lume a globalizării, din ce în ce mai digitalizată, în care sunt deschise căi nelimitate de acces la informațîi, dar care, în același timp, are și o latură infracțională, extrem de întunecată, pe care copiii încă nu o pot înțelege.” a precizat Marcel Vela.

Ministrul se arată îngrijorat

Vlogger -ul Alexandru Bălan a stârnit controverse mai ales legate de numarul mare de abonați pe care îl avea. Astfel toți cei care îl urmăresc în mod special tineri de toate vârstele ar fi putut fi inluentati negativ de atitudinea acestuia.

”Nu pot să nu îmi exprim îngrijorarea, mai ales în fața numărului mare de urmăritori pe care îi avea acest tânăr, peste 850.000, dintre care, foarte mulți copii.” a mai adăugat ministrul.

Ministrul îi îndemână pe părinți să semnaleze orice atitudine de genul celei afișate online de Vlogger.
” Generația tânără de acum este generația de mâine pe care trebuie să ne bazăm! Ne dorim să avem copii, nepoți stabili emoțional, cu o educație frumoasă, cu valori morale care nu se demodează, astfel încât să aibă capacitatea de a se distanța de oameni precum personajul amintit.” a mai adăugat Vela.