Fostul premier al României, Viorica Dăncilă, a dispărut din viața publică, însă continuă să surprindă.

Ea a oferit, de curând, informații uluitoare din viața personală. Mai precis, fostul politician a vorbit despre adopția băiatului său, dar și despre cum a ajuns să fie criticată de cei din jur. 

Pe Viorica Dăncilă o știe toată lumea, însă puțini sunt cei care cunosc drama prin care a trecut aceasta, atunci când a decis, împreună cu soțul ei, să adopte un copil. Fostul premier al României a povestit că a fost aspru criticată în legătură cu modul în care l-a înfiat pe Victor.

Cum a adoptat Viorica Dăncilă un copil

Invitată în emisiunea „În oglindă”, moderată de Mihai Ghiță, Viorica Dăncilă povestit despre momentul incredibil în care l-a văzut prima dată pe fiul ei, Victor, pe când era doar un bebeluș. Adopţia s-a petrecut imediat după Revoluţia din 1989, când ea avea doar 26 de ani.

„Eram inginer la Videle una dintre colege era centralistă și vorbise cu cineva de la spital și mi-a spus că este un copil abandonat la spital și că plânge foarte tare și că nu are nici lapte nici scutece. Totul se întâmpla în 1990, imediat după Revoluție. Am vorbit cu ea să îi ducem niște lapte, niște scutece, am mers pe la ora 09:00.

L-am văzut pe Victor, plângea foarte tare și în momentul ala mi-am dat seama că eu nu pot să îl las acolo. Țipătul lui era de fapt un strigăt de ajutor. El era singur și avea nevoie de cineva care efectiv să îi fie alături și să îi ofere iubire. M-am întors acasă și i-am spus soțului meu de pasul pe care voiam să-l fac. Nu a fost ușor, aveam 26 de ani, eram și noi la început de drum, aveam un apartament în care era mobilată doar o cameră.

Avea doar 26 de ani

Nu pot să spun că eram în postura de a adopta un copil. Puteam să avem noi un copil. Este greu să iei o astfel de decizie, mai ales că atunci nu exista atâta aparatură să vezi dacă copilul are probleme de sănătate, nu exista un consult riguros, dar am venit foarte hotărâtă și i-am spus soțului meu. El a crezut că este o decizie de moment.

L-am luat a doua zi, l-am văzut pe Victor, a treia zi m-am internat cu Victor în spital pentru că trebuia să învăț să am grijă de el, să îi dau să mănânce, să îl schimb, să mi-l apropii, să știu ce să fac dacă copilul are o problemă și apoi l-am luat acasă. Victor a devenit universul nostru”, a mărturisit Viorica Dăncilă, la emisiunea „În Oglindă”.

foto: captură video

A fost criticată dur de oamenii din jur

Viorica Dăncilă a mărturisit că părerile dure ale celor din jur au afectat-o enorm, mai ales că s-a speculat în spațiul public că ar fi cumpărat un copil.

„Ceea ce pentru mine a fost extraordinar de urât, a fost nu faptul că au vorbit de adopție, este un lucru pe care l-aș face oricând, îmi iubesc enorm de mult copilul, dar modul în care au ridicat această problemă… au spus că am cumpărat un copil. Cât de jos poți să ajungi ca să faci referire la un aspect atât de urât”, a mai explicat ea.