Vinul este catalogat ca fiind o băutură rafinată, iar consumat conform sfaturilor specialiștilor, contribuie la menținerea sănătății organismului dumneavoastră. Compușii antioxidanți prezenți în compoziția vinului, minerale precum calciu, potasiu și magneziu, dar și alte vitamine ne protejează organismul întărind sistemul imunitar.

Vinul este recunoscut ca fiind licoarea zeilor, iar printre beneficiile acestuia se remarcă următoarele:

Specialișii spun că un pahar de vin este benefic, în primul rând, pentru că înbunătățește digestia. Prezența mineralului de potasiu reglează ritmul cardiac și se pare că reduce într-un procent de 30% bolile de inimă.

Un pahar de vin pe zi reduce și riscul de depresie conform unui studiu făcut de specialiștii spanioli. Pe lângă faptul că are efect asupra încetinirii îmbătrânirii, vinul acționează într-un mod benefic și asupra acneei.

Niște cercetătorii de la institutul Medical Cedars-Sinai din Los Angeles au descoprit că această băutură poate micșora riscul de apariție al cancerului la sân. De asemenea, vinul roșu conține substanțe care pot duce la scăderea nivelului de colesterol.

Vinul roșu este medicament curat! Ce spun specialiștii

Dacă aveți probleme cu tractul urinar, trebuie să știți că vinul stopează procesul de dezvoltare al bacteriilor în tractul urinar și asigură sănătatea vezicii urinare. Se pare că resveratrolul, un antioxidant prezent în vin, cu proprietății de antiîmbătrânire se află în atenția medicilor care doresc să scoată pe piață un medicament care să prevină obezitatea.

Pe lângă aceste beneficii se pare că vinul contribuie și la îmbunătățirea inteligenței, dat fiind faptul că în vin se află niște substanțe care împiedică distrugerea neuronilor. Vinul ține la distanță boli care afectează creierul precum Alzheimerul și boala Parkinson.

Cu toții știm că vinul dezleagă limbile oamenilor, îi face mai îndrăzneți și siguri pe sine. Așadar, dacă într-un moment vă simțiți descurajați, un pahar de vin vă poate ajuta.

Atfel, după cum spunea Euripide, „Vinul este o poezie îmbuteliată”. Această „poezie” care vă poate aduce și sănătate dacă respectați indicațiile specialiștilor.